Olykor az egyszerű, olcsó trükkök a legcélravezetőbbek, mint például ez a körömtisztító módszer, mely menti a helyzetet, ha a körömlakk lemosása után nincs idő polírozgatni.

Bár vannak, akiknél bevett rutin, a lakkozás és manikűrkészítés igenis időigényes vállalkozás, hiszen a festék lemosása után éppúgy sok törődést és gondoskodást igényelnek a körmök, mint a felkenése előtt.

A kevés szabadidővel rendelkező nők valószínűleg jól tudják, mennyi macerával jár a körömlakk eltávolítása: először is, le kell mosni alaposan, de olyankor szembesül vele az ember, hogy a körmök besárgultak a festékréteg alatt, a lakk pedig szép kis foltokat hagyott a körömágy területén. Különösen a vörös, fekete és bordó körömlakkoktól nehéz megszabadulni, mert gyakran még az acetonos lemosók sem birkóznak meg a maradványaikkal.

Még a két-három napig fennhagyott manikűr után is lehangolóan elhanyagoltnak tűnhetnek a körmök, körülbelül úgy, mint az egy hónapig tartó lakásfelújítást követően, amikor az ember falat mázol, ragaszt, szegel, és nem törődik a körmei állapotával.

A besárgult köröm sem túl szívderítő látvány, ha bárki ilyet villant a buszon, nagyjából mindenki arra gondol, hogy az illető a nikotinmérgezés szélén áll. Ha ilyenkor nincs idő manikűröshöz rohanni, és nem áll módunkban szépen lepolírozni a körmeink elhasználódott felszínét, előkaphatunk egy egyszerű, gyors trükköt a tarsolyunkból, mellyel zseniálisan kezelhető és megoldható a probléma.

Csillogóan tiszta, világos körmök fogkrém segítségével

A fogkrém gyakran kihúzhat minket a bajból, mármint a fogmosáson kívül. Azon túl, hogy egy perc alatt megjavítható vele az összekarcolódott lencséjű szemüveg, és a bőrcsizma tisztítására úgyszintén kiválóan alkalmas, még a besárgult körmöket is képes ápolttá varázsolni, mert pillanatok alatt eltávolítja a makacs lakkmaradványokat.

Én egy fehér színű, fogfehérítő szemcsékkel rendelkező fogkrémtípussal próbálkoztam: egy fültisztító pálcika segítségével felkentem a pasztát a körmeimre, pár másodpercig hagytam, hogy hasson, majd egy tiszta, használaton kívüli fogkefével alaposan átsúroltam a körmeimet.

Ezt a műveletet a reggeli rohanás közepette végeztem el, amikor rémülten konstatáltam, hogy az alapos lakklemosás ellenére sem tűnt el a körömágyban megült vörös festék, a körmeim pedig rondán elszíneződtek. A többszöri fogkrémes súrolás nagyjából öt percet vett igénybe, és nagyon elégedett voltam az eredménnyel.

Nemcsak megszabadultam a vörös lakkmaradványoktól, hanem a sárgás színben játszó körmeim is újra egészséges színűek lettek, a felpuhult körömágyról már nem is beszélve. Még egy kis ápolt fényt is kapott a körömfelszín, mintha manikűrösnél jártam volna. Utána persze érdemes alaposan bekrémezni a kezünket, mert a fogkrém puhító hatása csak pillanatokig tart.

  • Megosztás:
hirdetés