A benőtt lábköröm nem játék. Ha a folyamatos irritációt okozó körömdarab mélyen belefúródik a bőrbe, az könnyen begyulladhat, fájdalommal, sőt, rosszabb esetben akár gennyesedéssel is társulva.

Ezen már egy pedikűrös sem mindig tud segíteni, csak a sebész szakorvos, pontosan ezért nagyon fontos, hogy időben kezdd el a benőtt lábkörmöt kezelni.

Benőtt köröm kezelése otthon

Ha még kezdetleges a benövés, akkor pedikűrös segítsége nélkül is sikeresen eltávolíthatod az irritáló részt. Ehhez első lépésként engedj egy lavórba lábmeleg vizet, és tegyél bele három-négy evőkanál sót: ez utóbbi fertőtlenít és puhít is. Áztasd a vízbe a lábadat jó 10-15 percre, majd langyos vízzel öblítsd le az egészet, és töröld szárazra a lábaidat.

Egy fülpiszkálót fújj le fertőtlenítővel, vagy márts bele gyógyszertári alkoholba, és töröld át vele a fájó részt. Ezután egy kis darab vattával is járj el így, és a körmödet óvatosan megemelve dugd a gyolcsot a benövés alá – ezt érdemes néhány napig ismételni.

Azzal, hogy megemeled ezt a részt, egyrészt tehermentesíted a gyulladt felületet, másrészt esélyt adsz a körömnek, hogy átnőjön a kritikus részen, így akár néhány nap alatt is formára vághatod.

Ez utóbbi azt jeleni, hogy egyenesen haladva, maximum csak egy egészen pici ívet rajzolva vágd le a körmöd. Soha, de soha ne csípd be ék alakban a már benőtt körmöt, mert ez többet árt, mint használ. Emellett fontos az is, hogy ne vágd túl rövidre, mert a kiálló részek még érzékenyebbé tehetik a területet, illetve cipőből is válassz olyat, ami nem szorítja a lábujjaidat.

  • Megosztás:
hirdetés