Ma már egyre kevésbé lepődik meg az ember, ha valamilyen meghökkentő szépségápolási praktikáról hall, hiszen a 21. század egyre inkább a tökéletes bőr eléréséről szól, amiért bármire hajlandó is lenne. Persze ezek közül sem minden praktika drasztikus, ahogy a legújabb trükk, az ásványvizes arcmosás is mutatja.

hirdetés

Arcmosás ásványvízzel?

Kiderült ugyanis, hogy a szódavíz pH-ja közelebb van a bőréhez, mint a rendszeres arcmosásra használt csapvízé. Emiatt sokkal eredményesebben jut be a bőrfelszín alá, és segít kitisztítani a pórusokat, valamint eltávolítani a szennyeződéseket.

Ezen kívül karbon-dioxid tartalmának köszönhetően értágító hatású is, vagyis ragyogóbbá, egészségesebb felszínűvé varázsolja a bőrt. Persze ez nem jelenti azt, hogy ezentúl csak szénsavas ásványvízzel moshatsz arcot, sőt érzékeny, száraz bőrűeknek nem is ajánlott.

Viszont heti egy-két alkalommal, amikor úgy érzed, egy kis felfrissülésre vágyik az arcod, itass át egy vattakorongot szódavízzel, és töröld át vele az arcodat. Érzékeny bőrűek higíthatják csap-vagy szénsavmentes ásványvízzel, így gyengédebb lesz a formula.

Ha kipróbálod a módszert, figyelj arra, hogy olyan ásványvizet válassz, ami ásványi anyagokban, például cinkben, magnéziumban, kalciumban gazdag, ugyanis nem minden ásványvíz tartalmazza egyenlő arányban ezeket a hasznos anyagokat!

Képek: Getty Iamges.

  • Megosztás: