Nemrégiben volt szerencsém részt venni egy ásványismink-bemutatón, ahol nemcsak távolról lehetett szemügyre venni a termékeket, de ki is lehetett őket próbálni.

Mivel nagyon sok jót mondtak el a bemutató során, így igazán nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a próbába, de, ha őszinte szeretnék lenni, az eredmény nem győzött meg 100%-ban.

Ásványi smink

Az ásványi sminkek – ha korábban még nem találkoztál velük – olyan dekorkozmetikumok, melyeket ásványi anyagokból készítettek, és nem tartalmaznak illatanyagot, kötőanyagot, mesterséges színezéket és tartósítószert sem. Mivel a bőröm érzékeny, kifejezetten örültem neki, hogy nagyrészt bőrbarát összetevőkből készülnek ezek a termékek, végül mégsem győztek meg.

Habár a bőrömön nem okoztak semmilyen irritációt, nem lettek tőle sem kiütéseim, sem pattanásaim, az ásványi alapozó csúnyán beleült a pórusaimba, aprócska ráncaimba, ami talán távolról senkinek nem tűnt fel, de én a tükörbe nézve elborzadtam a látványtól. Mintha legalább tíz évvel idősebb lettem volna a valós koromnál. Sajnos a fedésével sem voltam elégedett, még a legapróbb bőrhibám is átütött a sok rétegen, amit felmázoltak rám, az egész nagyon természetellenesnek hatott. A pirosítóról is hasonlóan tudnék nyilatkozni.

A szemhéjpúderrel már egy fokkal jobb tapasztalatom volt, a színpalettán nagyon szép árnyalatok sorakoztak, és a tartósságukra sem volt panaszom. Alapvetően az én szemhéjamon semmilyen festék nem bírja ki egy-két óránál tovább, de ez tartósabbnak bizonyult, és szerencsére csak picit gyűlt össze a szemgolyóm ívén, tehát ez a termék kapott tőlem egy plusz pontot.

Ami a rúzst illeti, különösebb problémám azzal sem volt, mármint minőségi értelemben, annak viszont örültem volna, ha nagyobb a választék, és nem ennyire erőteljes színvilágot képvisel mindegyik termék. Sajnos nem találtam meg azt, ami igazán illene a bőrtípusomhoz és a stílusomhoz.

Összességében nem gondolom, hogy az ásványi smink az ördögtől való lenne, ugyanakkor nem hiszem azt sem, hogy sokkal jobb lenne, mint a hagyományos társai. A szemhéjpúdereket továbbra is figyelemmel kísérem majd, de a többi termék sajnos nem vált be annyira, mint reméltem.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés