A hidegtől kiszáradt bőrre a legjobb házi alapanyag a túró, ami pótolja a felhám védelméül szolgáló zsírokat, melyek megakadályozzák a nedvesség elpárolgását. Az alábbi hidratáló arcpakolás mindent tartalmaz, amire szüksége van a bőrnek, hogy ellenállóbb legyen.

hirdetés

A téli időjárás viszontagságait nehezebben viseli a bőr, ezért a hidratálásához már nem elegendő csupán a nedvességpótlás. A zsírréteg visszaállítása is fontos feladat ilyenkor, hiszen sérült állapotában nem képes megakadályozni a bőrszövetek vízvesztését.

Ha a bőr dehidratált, fakóbb és érzékenyebb, mint egészséges állapotában. Ez kívülre is szembetűnő, hiszen a szövetek elveszítik rugalmasságukat, ezáltal könnyebben rögzülnek a mimikai ráncok, melyek nyúzott külsőt kölcsönöznek.

A túró zsírokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal táplálja a bőrt, ezáltal segít visszaállítani védelmi rendszerét. Újra bársonyossá és rugalmassá teszi a felszínét.

Egyszerű hidratáló arcpakolás kiszáradt bőrre

A túró a B-vitaminok széles skáláját tartalmazza, melyek segítenek visszaállítani a bőr ellenálló képességét. Továbbá kalciumban, szelénben és magnéziumban is bővelkedik, illetve fellelhető benne egy kevéske cink, D-vitamin és E-vitamin.

Ezek a tápanyagok mind nagy szerepet játszanak a ráncok elleni küzdelemben, de nem csak akkor, ha elfogyasztjuk őket. Mézzel elkeverve, a túró hidratáló ereje még erősebb, ezért az alábbi pakolásnak ezek a fő alkotóelemei.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál túró
  • 2 teáskanál méz
  • 5 csepp citromlé

Gőz felett melegítsd fel a mézet, hogy folyékonnyá váljon, majd jól keverd össze a túróval, azután add hozzá a frissen facsart citromlevet. Érdemes puha, nem fagyos túróval dolgozni, mert úgy szépen össze tudod törni villával.

A citromlé enyhén hámlasztja, valamint C-vitaminnal tölti fel a bőrt, de érzékeny bőrűek nyugodtan kihagyhatják. Megtisztított bőrre vidd fel az arcpakolást, majd 15 perc lejárta után langyos vízzel öblítsd le az arcodat. A hidratáló krémről se feledkezz meg!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés