Nem tudom, ki hogy van vele, de mindig nehezen találom meg a téli arcápolóimat. Míg nyáron elég egy kis könnyű krém, addig a hidegben szeretem valami plusszal is védeni a bőrömet, mielőtt megfagyna.

Mivel ilyenkor nem jó ötlet a hidratálás – szó szerint belefagyhat a víz a bőrbe -, zsírosabb krémek, illetve szérumok jöhetnek csak szóba.

Rózsás olaj a rózsás bőrért

Persze az is lényeges, hogy ne ússzon az olajban a bőröm, és bírja is a készítményt, mert elég érzékeny. Örömmel vettem észre az alverde vadrózsás arcápoló olaját. Ezeket a termékeket amúgy is kedvelem, mert nem drágák, és szinte bio minőségűek. Ugyan nem teljesen allergénmentesek – sok nő bőre nem bírja az illóolajokat és hasonló természetes hatóanyagokat -, de nekem még nem okoztak problémát.

Az olajat reggelente használom. Bár azt mondják, hogy nedves bőrre kell felvinni, mivel szeretném elkerülni, hogy a víz túlságosan lehűljön a bőrben, én száraz arcra viszem fel. Egy kicsit várni kell, amíg beszívódik, ezután fel lehet vinni a rendes arcápolót, majd sminkelni, már akinek ez benne van a napi rutinjában. Az olaj ára 1199 forint, és, bár csak 15 ml lapul az üvegcsében, a praktikus pipettának köszönhetően óvatosan lehet adagolni, és egyszerre nem is kell sok belőle.

  • Megosztás:
hirdetés