Nem mindig jön össze a nyolc óra pihentető alvás, és ennek nyomai az arcon is meglátszódnak.

hirdetés

Nem kell azonban órákat töltened a tükör előtt reggel, ha kissé gyűröttnek érzed magad. Az alábbi négy lépéssel tíz perc alatt frissebbnek fogsz tűnni, és annak is érzed majd magad.

Sima bőr, nyugodt szemek

A szem egyértelműen az arcunk azon része, melyen a legjobban látszik a fáradtság, kialvatlanság. Ha mellé még a bőrünk is fakó és gyűrött, az összképet fel kell frissíteni. Szerencsére létezik egy módszer, ami mindkettőre egyszerre jelent megoldást, ha egy kicsit kellemetlennek hangzik is. Fogj egy jégkockát, és dörzsöld át vele az arcod, a szemed környékét és az ajkaidat. Ez nemcsak felébreszt, de elindítja a vérkeringést a bőrben, összehúzza a pórusokat, és leviszi a duzzanatot a szemedről.

A pirosság csökkentése

Ha a jégkocka sem volt elég ahhoz, hogy eltüntesse a bőrpírt és a szemed vörösségét, jöhet egy kis korrektor a problémás részekre, és az aduász: a bézs szemceruza. Ha ezzel kihúzod a vízvonalat, elfedheted a szempirosságot, amíg az magától el nem múlik. A felső szemhéjra is tehetsz a korrektorból.

Nyisd ki a szemed!

Ahhoz, hogy a tekinteted kinyíljon, nem kell félórás sminket készítened minden reggel. Elég, ha beszerzel egy jó szempillaspirált, és kifested a pilláidat. A fekete szálak szép keretet adnak a szemnek, és minél hosszabbak, optikailag annál nagyobbnak mutatják a szemet.

Egy kis szín

Azonnal élénkebbnek mutatja az arcodat, ha az ajkaidat valamilyen világos, erőteljes színnel fested ki. A vörös rúzs ilyenkor csodákat tesz, ráadásul a szádra tereli a figyelmet, így nem lesz feltűnő, ha a szemed egy kicsit még duzzadt és karikás.

  • Megosztás:
hirdetés