A legtöbb nő fényes és dús frizurát szeretne, ám ennek elérése nem mindig egyszerű. A drága kencék bevetése olykor közel sem elegendő, a gondos ápolásért néha szükség van pár trükkre. A bevált hajápolási tippek közül osztunk meg párat!

hirdetés

Az üzletek polcai roskadoznak a hajápolóktól, és az igazat megvallva, gyakran a nők fürdőszobájában is annyi termék zsúfolódik össze, mint egy drogériában. Az életünk során rengeteg készítményt kipróbálunk, hiszen mindegyik azt ígéri, hogy majd ettől lesz erős, fényes és dús a frizura. Ám hiába kecsegtetnek álomszép hajkoronával, megesik, hogy nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.

Akadnak olyan készítmények, melyek egyes kémiai összetevők miatt túlságosan elnehezítik a frizurát, így az hamar zsírossá, lapossá válik. Ez gyakori hajmosást eredményez, ami egyáltalán nem használ abban az esetben, ha a hajnövekedés serkentése a cél.

Érdemes egy-két termékre leredukálni a hajmentő ápolók használatát, mert gyakran a túlzásba vitt gondoskodás vált ki ellenreakciót, hiszen megesik, hogy egy-egy jó alapanyag a másikkal összekombózva üti egymás hatását.

Bár a természetes összetevők kíméletesebbek, a kiválasztásukkor éppúgy figyelembe kell venni, hogy milyen hajtípusra és problémára ajánlottak. A natúr hajpakolások egy részét akár te is elkészítheted, hiszen legtöbbjük konyhai alapanyagokból előállítható.

Az arab nők szuper hatóanyagokkal bombázzák becses tincseiket, többnyire ennek – és részben a genetikának – köszönhető, hogy dús, egészséges lobonccal rendelkeznek. Ahhoz, hogy növekedés közben ne vékonyodjanak el a hajszálak végei, olykor be kell vetni néhány otthoni praktikát, melyek támogatják a hajkéreg nedvességmegtartó képességét.

Hasznos hajápolási tippek, amelyektől fényesebb és dúsabb lesz a frizura

Az arab nők a természetes összetevőkre esküsznek, ha hajápolásról van szó. Ezért szeretik a különféle tápláló és hidratáló kencéket saját maguk összeállítani. Ám nem árt kitapasztalni, hogy kinek mi válik be, hiszen önmagában a natúr hatóanyag még nem garancia a szép eredményre.

Imádják például a tojássárgájából készült pakolást. Ehhez keverj össze három sárgáját egy evőkanál mézzel és olívaolajjal. Majd az egészet kend fel a hajadra, és hagyd rajta legalább fél óráig. Ezt a pakolást használhatod amennyiszer akarod, hiszen nagyszerűen hidratálja a hajat, így az sokkal ápoltabb és erősebb lesz.

Az olívaolaj önmagában is hasznos, ezért hajmosás után érdemes átkenni vele a hajvégeket. A másik, sok előnnyel rendelkező alapanyag, amit nem érdemes kihagyni a rutinból: az argánolaj. Ezt a fejbőrre is használhatod, hiszen stimulálja a hajnövekedést, és serkenti a hajtöveknél a vérkeringést.

 

A legkülönlegesebb összetevő, amit az arab nők használnak, az a marhacsontvelő. Bizarrul hangzik, de sokan pakolást készítenek belőle, amit kókuszzsírral együtt visznek fel a hajtövekre. Masszírozó mozdulatokkal oszlatják el a fejbőrön, majd átmossák a hajat.

A csontvelő rugalmassá teszi a tincseket és növeli ellenálló képességüket, hiszen rengeteg kollagént tartalmaz, ami szükséges a hajnövekedéshez. Természetesen nem kell valódi velőből készült hajápolót használni, mert számos olyan termék kapható, amiben megtalálható ez a hasznos összetevő, ám nagy részük sajnos még nem elérhető nálunk. A tojásfehérje és a zselatin azonban igazi kollagénbomba.

Szintén hasznos tipp a rózsavíz, amit szárazsampon helyett használnak. Ez nem nehezíti el a fürtöket, ám mégis felfrissíti a frizurát. Ha kíváncsi vagy az arab nők további tippjeire, vagy, hogy miként készül a mézes hajpakolás, akkor nézd meg ezt a videót!

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés