A bőrápolás 2019-re új irányt vett, vagyis, inkább visszafordult a kezdetekhez, és a természet erejét hívja segítségül. Zöld maszkot teszteltünk, aminek minden cseppje superfoodokkal van tele.

Az elmúlt években felismertük, hogy a bőrápolás lényege nem csupán abban rejlik, hogy mit kenünk magunkra, hanem valójában a tudatos életmód az alapja és kiindulópontja. Ám amellett, hogy tudatosan étkezünk, az sem elhanyagolható szempont, hogy mivel tápláljuk a bőrünket. A kozmetikai márkák is egyre inkább a természetes hatóanyagokra fektetnek nagy hangsúlyt.

Mindig is makrancos tulajdonságokkal bírt a bőröm, de csak néhány éve kezdtem el odafigyelni arra, hogy az arcomra kerülő kencék túlnyomórészt, vagy 100%-ban természetes alapanyagokat tartalmazzanak. Bár olyan szépségápolási termékek is landolnak a kosaramban, amelyek csak részben felelnek meg ennek a kritériumnak, az utóbbi időben jobban megválogatom az összetevőket, különösen, ha az arcbőrömről van szó.

Korábban elég sok nyűggel járt a kombinált bőrtípusom kezelése és ápolása, időnként túlságosan kiszáradt a bőröm, máskor pedig elszabadult a faggyútermelésem.  Újabban leginkább a fáradtság, és a szennyezett városi levegő nyomai ellen küzdök, és mivel kevés időt hagyok a bőrömnek, hogy regenerálódjon, igyekszem antioxidánsokkal kompenzálni.

Az ELEMIS szuperzöldségekkel és szupergyümölcsökkel dúsított zöld maszkja, számomra hatékony fegyvernek bizonyult ebben a küzdelemben.

Kis tubusban a természet nagy ereje

Az ELEMIS termékcsalád Superfood Vital Veggie maszkja elképesztően sok összetevővel rendelkezik, melyek között megtalálható a brokkoli, a kelkáposzta, az avokádó, a búzafű és a maracuja kivonata, de tartalmaz aloe vera dzsúszt, különféle magokból nyert olajokat, mélytisztító kaolint, ami csodát tesz a zsíros bőrrel, és rozmaringolajat, mely ráncok, és pigmentfoltok ellen is jó. A készítmény C- és E-vitaminban gazdag, így elősegíti a bőr megújulását.

Regeneráló hatása már a használat után pár órával szembetűnő, az arcbőr egyszerűen kicsattan az egészségtől, friss és egyenletesebb, valamint simább felületű. Omega-6 és omega-9 zsírsavakban is bővelkedik a zöld pakolás, melyek segítenek megőrizni a bőr hidratáltságát, és feltöltik az apróbb ráncokat, barázdákat. A gyümölcssavaknak köszönhetően az elszíneződések halványodnak, így sokkal egységesebb tónust kap az arc.

Annyi ásványi anyag, vitamin, aminosav és enzim keveredik ebben a halványzöld elegyben, hogy joggal várunk tőle csodát, ami tulajdonképpen nem is marad el. A bőröm még hosszú napokig érzékelhetően friss maradt tőle, még akkor is, amikor nem sok lehetőségem nyílt a pihenésre.

Frissítő hatása azonnal érezhető

Úgy kell használni, mint bármelyik pakolást: miután megtisztítom a bőröm, egyenletesen felviszem a maszkot az arcomra és a nyakamra. Nem sajnálom a mennyiséget, de azért ügyelek arra, hogy ne legyen túl vastag a felvitt réteg. Az illata olyan, mint egy konyhakertté, vagy amikor az ember benyit a zöldséges boltba, és megcsapja az orrát a sokféle zöldség és gyümölcs aromája.

Tíz percig elég fent hagyni, közben kicsit bizseregni kezd a bőr alatta, de ez abszolút nem kellemetlen, inkább jól eső érzés, mintha pórusról pórusra frissülne fel a bőrszövet. A használati útmutató szerint, sötét törölközővel érdemes letörölni a felesleget, mert foltot hagy a textilen, de én például steril vattakoronggal szoktam leszedni az arcomról, és az is tökéletesen működik.

A bőr üdesége azonnal látható és érzékelhető, de lényeges változás csak másnapra tapasztalható. Az arc teljesen sima, csodásan hidratált, és nyoma sincs rajta a fáradtság jeleinek. Az ára: 9990 forint.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés