A körmök ugyan nem túl nagyok, de a miniatűr festészet is eljutott egy egészen magas szintre. Ahhoz, hogy a körmeiden különleges minták díszelegjenek, ráadásul nem is kell a régi mestereket idéző kézügyesség és precizitás, hiszen sokkal egyszerűbb a dolgod.

Állati minták

Sokféle körömmintát bemutattunk már itt a Retikülön, de ilyen cukikat még talán nem. Kedvencünk az alábbi válogatásból a róka, aki nagyon figyel, de a borzok is mókásak.

A szépen kialakított minták titka, hogy előbb mindig a világosabb réteg következik, majd erre jön a sötétebb, hiszen fordított esetben nem elég erős a fedőhatás. Az állatkák arca – illetve teste a katica esetében – egyszerű formákból áll össze, vonalakból, félkörökből, pöttyökből. Előbb egy papíron próbáld ki az ábrákat.

Róka – A sötét alapra jön egy barna, íves réteg, majd, ha ez megszáradt, akkor a pofáknak két fehér negyed kör, illetve a füleknek háromszög. Ezeket érdemes már precíz ecsettel megfesteni, nem pedig magával a körömlakk applikátorával. A végén már csak három fekete pötty kell az orrnak és a szemeknek.

Borz – Itt a színtelen alapra jön egy fehér réteg, itt nem kell ívelni, majd egy vékony ecsettel a fekete, mellyel kialakítod a borz pofáit, illetve orrát. A szemek és a fülek ezután következzenek.

Panda – Talán ez a legegyszerűbb minta, a fehér alap után már csak kisebb-nagyobb pontokat kell elhelyezni a körmön. A szemeknél a fehérhez elképzelhető, hogy több réteg szükséges.

Katica – A piros alapra vékony ecsettel vagy pontozóval fesd fel a mintát, ha nagyon vékony a pöttyöződ, akkor akár a hét petty is meglehet.

  • Megosztás:
hirdetés