A nyár folyamán több tónusváltozáson eshet át az arcbőr, ha kicsit megkapja a nap. Nem kell minden esetben új folyékony alapozót vásárolni, hiszen a réginek könnyedén módosíthatod a színét.

Egy könnyű texturájú, jól fedő alapozó nem olcsó mulatság, ezért kár lenne eltékozolni, ha még van annyi benne, hogy kibírja a szezont. Lehet, hogy a nyár eleji színedhez vásároltad a sminkterméket, és azóta szépen lebarnultál, de van egy jó tippünk, hogyan hasznosítsd a világos festéket.

Persze, el is tehetnéd az őszi szezonra, de nem érdemes kockáztatni, hogy addigra megromlik. Inkább tuningold fel a színét sötétebb tónusokkal, hogy jobban igazodjon a nyári bőrszínedhez. Ha nincs otthon bronzpúder, fogj egy bordós, és egy sötétvörös rúzst, és tapasztald ki, milyen arányban mélyítik az alapozód árnyalatát.

Egy kisebb mennyiséget nyomj ki a folyékony púderből egy kis tálkába, tartsd felé a kiválasztott rúzst, és olvaszd fel öngyújtóval. Pár csepp is elég belőle, hogy az alapozó világos bézsről barnás árnyalatúra váltson.

És azt tudtad, hogy néhány tekerős szemceruzának hegyező lapul a végén? A mini videóból ellesheted, hogyan használd, ha vékonyabb vonalat szeretnél húzni vele.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés