A haj növekedésének mértéke sok mindentől – többek közt a személyes adottságoktól – függ, de, ha betartasz néhány szabályt, gyorsíthatsz a tempón.

Az alábbi dolgok mind hozzájárulnak, hogy a hajszálaid épek és egészségesek, ennek eredményeképp pedig szépek maradjanak, és látványossá váljon a növekedésük. Íme, a hosszú hajú emberek alapvető szokásai!

Jól mossák a hajukat

A hosszú, egészséges és erős haj egyik legfontosabb feltétele a helyesen végzett hajmosás. Kevés sampont oszlass el a tenyereid között, majd dörzsöld át vele a hajat, de csak a fejbőr közelében, a haj hosszára tökéletesen elég a lecsorgó hab is. Alapos öblítés után a balzsammal pont fordítva járj el: a fejtetőre ne tegyél, helyette a hajvégekbe masszírozd be a kencét, majd a hatóidő lejárta után bő vízzel öblítsd ki. Csak akkor moss hajat, ha tényleg piszkos, a túlzott tisztítás szárítja és gyengíti a szálakat.

Helyesen fésülködnek

A nem megfelelő fésű és a rossz technika ugyanolyan káros a hajszálakra, mint a túl sok sampon vagy a hő, hiszen megbontja a szálak szerkezetét, melyek emiatt elgyengülnek, és sérülékenyebbé válnak. Korábbi cikkünkből megtudhatod, milyen típusú fésű illik a hajadhoz, ide kattintva pedig tippeket kaphatsz a helyes, egészséges fésülködésre vonatkozóan.

Kerülik a hőt

Sajnos hiába is szépítenénk, a hajvasaló, a hajsütővas és a hajszárító rendszeres használata is károsítja, megégeti a hajszálakat. Ennek következtében a szálak elvékonyodnak, és gyorsabban törnek, így kevésbé lesz látványos a növekedés. Hővédő készítményekkel és a hőkezelés gyakoriságának minimalizálásával csökkenthető a gond, de a legjobb, ha az esetek többségében a hajadat levegőn vagy hideg fokozatra kapcsolt hajszárítóval szárítod, és inkább olyan technikákkal formázod, melyek nem igényelnek hőt.

  • Megosztás:
hirdetés