Szerencsére a nagyon erős sminkek már kezdenek háttérbe szorulni, sőt, idén sok olyan irányzat közül csemegézhetünk, mely az amatőr ecsetforgató, sietős nőknek is megfelel.

Úgy pár éve, amikor betört a sminkdivatba a kontúrozási mánia, és az Instán népszerűvé váltak az órákig készülő, több rétegből álló, maszkhatású sminkek, valahogy elkezdett olyan irányt venni a szépségtrend, mely köszönőviszonyba sem került a valós életet élő átlagnőkkel. Nyilván, aki korán kel, és dolgozni jár, nem fog háromféle szivaccsal, hatféle ecsettel és ötven kontúrárnyalattal zsonglőrködni a fürdőszobában, és valószínűleg csak ritkán jár olyan eseményekre, melyekhez passzolni tudnának a kifutókon megjelenő, harsány sminkek.

A tavaszi kollekciók bemutatóján szintén sok olyan szem- és szájfestési technika kelt szárnyra, melyet nagyjából csak egy farsangi jelmezbál kedvéért akarna kipróbálni az ember lánya, de persze ízlések és pofonok nagyon eltérőek lehetnek. Idén azért már láttuk megcsillanni a fényt a sötét alagútban, amikor egy-két divattervező kifutóján egészen viselhető, akár az utcaképbe is beleillő sminkeket vettünk észre. Már ez maga fél sikert jelent, de újabb örömre adott okot számunkra az a tény, hogy a visszafogottabb, nappali sminktrendek között még fiatalító trükkökkel is találkozhatunk.

  • Megosztás:
hirdetés