Mivel állandóan használatban van, és a ruha sem takarja, a kezünket éri a legtöbb hatás, ami meg is látszódhat a bőrén, ha nem törődünk vele extrán.

Egy szép kéz az ápolt külső alapfeltétele, a száraz, igénybe vett bőr viszont nemcsak kellemetlen érzés, de még idősebbnek is mutatja tulajdonosát a valós koránál. Szerencsére vannak olyan mindennapi, rossz berögződések, melyek elhagyásával és új szokások bevezetésével javítható a helyzet.

Ha forró vízzel mosol kezet

Bár a bacik elpusztítása érdekében sokan gőzölgően meleg vízzel mosnak kezet, ez nem túl szerencsés, hiszen a forró víz nagyon szárít. Ehhez még hozzájön a szappan hasonló hatása, főleg akkor, ha az antibakteriális. Ahhoz, hogy a bőr egészséges faggyúrétege ne szenvedje meg a mindennapos kézmosást, és a higiénia is rendben maradjon, inkább kézmeleg, nagyjából 25 °C-os vízzel moss kezet. Válassz (vagy készíts) olyan szappant, ami hidratáló összetevőket is tartalmaz, és lehetőleg természetes anyagokból készült. Fertőtlenítő zselét és antibakteriális kézmosót csak szükség esetén alkalmazz.

Ha csak hírből ismered a gumikesztyűt

Sokan azért nem viselnek gumikesztyűt, mert attól félnek, hogy az elasztikus anyag alatt a bőrük befülled, és kiütések vagy akár gomba jelenik meg rajta. Ha viszont a kéz bőre nincs védve a mosogatáskor, takarításkor használt vegyszerektől, és folyamatosan maró, zsírtalanító hatásnak van kitéve, hamar szárazzá, ráncossá válhat, olyan mértékben, hogy még a legjobb kézkrém is nehezen tudja helyrehozni. Ha félsz az irritációtól, érdemes antiallergén, szellőző gumikesztyűt beszerezni, szerencsére ma már nagy a választék.

Ha nem jól ápolod a bőröd

Hiába krémezed a kezed naponta többször is, semmit nem javul a helyzet, sőt, mintha még egyre szárazabb is lenne a bőröd? Először is, tartsd be a fentieket, majd változtasd meg az ápolási szokásaidat. Heti egyszer-kétszer radírozd le a kézfejedet, hiszen, ha rajta marad a száraz hámréteg, a hidratáló krém nem tud eljutni a bőr mélyebb rétegeibe, így a következő kézmosásnál, kéztörlésnél gyakorlatilag hatástalanul távozik. A bőrradíron kívül hetente alkalmazhatsz kézpakolást is – ezt házilag is elkészítheted. Csak így érdemes használnod a kézkrémet, máskülönben nem sokat ér.

  • Megosztás: