Egy ismerősük esküvője sokszor ellenállhatatlan vágyat ébreszt a házas emberekben arra vonatkozóan, hogy megosszák a saját tapasztalataikat.

Bár ezt legtöbbször jóindulatból teszik, és persze, könnyen előfordulhat, hogy nagyon hasznos és igaz tanácsokat adnak, egyes esetekben elfelejtik, hogy nem mindenkinél ugyanúgy zajlanak az élet dolgai. A házasság első éve az egyik kedvenc téma, amiről számos bölcselet kering: összegyűjtöttünk néhányat, ami valójában egyáltalán nem törvényszerű.

Mostantól minden időtöket együtt töltitek

Manapság, amikor már a legtöbb házasság úgy köttetik, hogy a párok az esküvő előtt is együtt éltek, a ceremónia után a legtöbb esetben nem történik drasztikus változás a mindennapokban, persze a tudaton kívül, hogy már hivatalos a kapcsolat. Persze az első egy-két hónapban, az úgynevezett mézeshetek időszakában elképzelhető, hogy még szívesebben időztök egymás társaságában, de valószínűleg idővel észrevétlenül visszatér minden a normál kerékvágásba. Attól, hogy férj és feleség lettetek, még nem kell, hogy feladjátok a saját, egyéni személyiségeteket, sőt, éppen az lenne a jó, ha mindenki meg tudna maradni önálló individuumként.

Hamarosan egymás agyára mentek

A jóslat gyakran arról szól, hogy a házaspárok hamarosan a hátuk közepére kívánják a másikat, ami végül is az első pontból következik. Ha viszont már a folyamatos egymáson csüngés elmélete is megdől, valószínűleg az sem fog olyan könnyen bekövetkezni, hogy idegesíteni fogjátok egymást. A házasság intézményének ehhez semmi köze, nem a papír dönti el, hogy milyen a kapcsolat. Ha ez mégis bekövetkezik, ott már valószínűleg korábban is gondok voltak.

A szex is unalmas lesz

Vannak, akik hangoztatják, hogy az esküvő után ellustult a párjuk, és, mivel már bebiztosítva érzi magát a kapcsolatban, nem tesz erőfeszítéseket a testiség terén sem. Az eddig felsoroltak közül talán ebbe a hibába a legkönnyebb beleesni, de akkor sincs kőbe vésve, hogy ez mindenkinél bekövetkezik majd. Ha tudatosan tesztek azért, hogy a szex továbbra is mindkét fél számára izgalmas és változatos legyen, szem előtt tartva, hogy ezért is ugyanúgy dolgozni kell, mint bármi másért egy jól működő kapcsolatban, nem lesz probléma.

Fotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés