A Bimba & Lola szokatlan textilgrafikával rukkolt elő, melyet nem tudni pontosan, mi ihletett inkább: művészek, akik maszáj alakokat, kenyai vadvidéket festenek, vagy az afrikai népcsoport maga? A spanyol márkától már megszokhattuk a vibrálóan élénk színvilágot és a különleges anyagmintákat, ám mindeddig még nem találkoztunk ilyen furcsa húzással tőlük, főleg utcai viselésre szánt ruhák esetében. A This is Maasai elnevezésű tavaszi-nyári kollekció összemossa a divatot a művészettel, illetve a törzsi kultúrával. Ez önmagában tényleg szép elgondolás, és a kreációk egész jól sikerültek, visszaadják Afrika páratlan hangulatát.

Az inspirációs forrásként emlegetett festményeket elnézve nem találunk semmi kivetnivalót abban, hogy a tervezők hasonló látványt akartak megeleveníteni a ruhákon. A maszáj fejes szoknyákat, ruhákat, felsőket azonban egy kicsit soknak tartjuk, hiszen jobban belegondolva mégiscsak bizarr picikét, hogy egy népcsoport tagjai textilmintaként, avagy dizájnként szerepeljenek.

Persze tudjuk, akadnak hasonló, afrikai ihletésű lakberendezési tárgyak, de az valahogy mégsem olyan, mint amikor a ruhánkról emberi arcok néznek vissza. A Bimba & Lola üzletláncnak tulajdonképpen semmiféle rossz szándéka nem volt ezzel, sőt, kollekciójuk inkább a művészetet és az afrikai életérzést, a táj jellegzetes színeit, a törzsi kultúra hagyományos motívumait élteti.

 

 

A textilmintákat négy festőművész munkái ihlették: Maria Herreros, Mercedes Bellido, Coco Dávez és Mireia Ruiz.

 

  • Megosztás:
hirdetés