Ha hihetünk az állatkerti medvéknek és a híres időjós mormotának, Punxsutawneyi Philnek, valószínűleg már nincs sok ideje a zord, komor télnek. Reméljük, hogy igazuk lesz, és hamarosan beköszönt az igazi tavasz, vagy legalább a sapkát száműzhetjük a szekrény mélyére. A természetességet szorgalmazó trendek ugyanis jobbnál jobb frizuratippekkel állnak elő, melyek szinte felszabadítják, illetve élettel töltik meg a tincseket.

Ha hosszú hajad van, mindenképp tanácsos kitanulnod pár fonási és formázási technikát, mert csakúgy, mint tavaly, most is a trükkös, ezerféle változatban összedobható hajtűzésekről, kontyokról és fonatkoszorúkról szól majd a meleg szezon, ám minden frizurának a kulcsa a natúr hatás lesz.

A Hair & Makeup by Steph blog szerzője, Stephanie Brinkerhoff profi esküvői hajakat és sminkeket készít, szabadidejében pedig a blogjában osztja meg a munkája során szerzett tapasztalatait. Tőle lestünk el egy remek ötletet, melynek az egyenes hajúak különösen örülnek majd.

Így készítsd el a természetes hatású vízeséshullámokat!

A romantikus koszorúfonat lágy hullámokkal mutat a legcsodásabban, és akkor sem ördöngösség összehozni ezt a frizurát, ha alapvetően egyenes a hajad. Ha Stephanie tippjeit követed, abszolút természetes lesz a végeredmény, és a tavaszi szellő sem teheti tönkre a hullámaidat, mert nem esnek össze olyan könnyen.

Első lépésként mosd meg a hajad, majd törölközővel nyomkodd ki alaposan a tincsekből a vizet, illetve többször dörzsöld át vele a loboncodat. Amikor már csak nedves, és nem vizes, masszírozz a szálakba göndörítő krémet. Ezután diffúzoros, vagyis tárcsás hajszárítóval fújd szárazra a hajad úgy, hogy a tincseket alulról felfelé nyomd össze.

Az eredmény egy kicsit a nyolcvanas évek zilált frizuráira emlékeztet majd, de ne ijedj meg, mert itt még nincs vége a műveletnek. Fogj egy hajsütővasat, és egy-két ujjnyi vastagságú tincsenként ondoláld be a teljes sörényedet.

Így egy hatalmas, dús, masszív hajtömeget fogsz kapni, mely először vicces lesz a babás loknik miatt, ám egy ritka fogú fésűvel teljesen természetessé varázsolhatod a látványt. Lazán húzd ki a csigákat a fésűvel mindaddig, míg el nem éred a vízesésszerűen leomló, lágy hullámokat.

Koszorúfonat lépésről lépésre

A laza, csavart koszorúfonatot sem nehéz elkészíteni, és tavaszig még van idő gyakorolni. Stephanie videójából könnyedén elsajátíthatod az alaplépéseket, csak egy nagy tükörre lesz szükséged, mely előtt gyakorolhatsz. A kész frizura pedig abszolút megéri az időbefektetést, mert elbűvölően bájos, ráadásul könnyed és természetes.

  • Megosztás:
hirdetés