Nemcsak kellemetlen érzés a puffadás, de az emiatt megnövekedett has még a menyasszonyi ruhát is kényelmetlenné teszi.

Ahhoz, hogy ezt elkerüld, az esküvő előtt fontos mellőznöd néhány gyakori táplálékot, amelyek fokozzák a gázképződést.

Tejtermékek

A tejtermékekre sokan érzékenyek, így még azokat is könnyen felpuffaszthatják, akik egyébként nem küzdenek laktóz-intoleranciával. Egy-két héttel az esküvő előtt már érdemes kerülni a tejtermékeket, így biztos, hogy emiatt nem lesz baj. Ha nem bírod ennyi ideig nélkülük, fogyassz egy kevés görög joghurtot, ami emésztéskönnyítő hatású, és a bélflórának is jót tesz.

Keresztes virágú zöldségek

A karfiol, a retek, a kelkáposzta, a brokkoli, a kelbimbó és más keresztes virágú zöldségek nagyon egészségesek, de sajnos felfújnak, ezért az esküvő előtti néhány napban egyáltalán ne, vagy csak minimális mennyiségben fogyaszd őket.

Édesítős ételek

A cukorhelyettesítők nagyon hasznosak a diéta szempontjából, de a legtöbbnek a puffadás a mellékhatása. Az esküvő előtt néhány nappal mellőzd az édesítővel készült ételeket – ide tartoznak a mesterséges és a természetes szerek egyaránt, így a nyírfacukor is.

Szénsavas italok

Nem titok, hogy a szénsavval dúsított italokban található gáz a bélrendszerben is felhalmozódik, így az ilyen üdítők erős puffadást okoznak. Sem az esküvő előtt, sem a nagy napon nem érdemes kockáztatni, mert a kellemetlen hatásuk azonnali lehet.

  • Megosztás:
hirdetés