Jeles alkalomra készülsz, de nincs időd vagy kedved a fodrásznál ülni? Ne aggódj, te is olyan frizurát készíthetsz magadnak, mintha hajszobrász csinálta volna.

Bemutatunk három egyszerű, gyorsan elkészíthető, elegáns frizurát, mely megkoronázza majd a megjelenésedet. A videókon lévő lányok, akik a hajakat készítik, angolul beszélnek, ezért leírjuk a lépéseket, de akkor is követhető a folyamat, ha csak a képet nézed.

Csomózott konty

Ez a hajköltemény középhosszú vagy hosszú hajból készíthető el a legjobban, és mindössze egy darab hullámcsat kell hozzá. Fésüld hátra a hajadat, és fogj meg mindkét oldalon egy vastag tincset a felső részből. Egyszerűen csomózd össze őket hátul, majd az összekötött tincsekhez tegyél hozzá egy-egy újabb fürtöt a bal és a jobb oldalról is. 

Megint kösd össze őket, és újból fogj meg két másik tincset. Ismételd ezt, amíg a hajad végéhez és a fejed aljához érsz. Ekkor a maradék két kis hajtincset csavard össze, és tekerd fel a konty alá. Tűzd meg egy hullámcsattal, hogy stabil legyen. Feldobhatod a frizurát, ha egy nagyobb virágdíszt tűzöl a konty mellé.

Gyors frizura

A videó egy nagyon gyors és egyszerű, közepesen hosszú hajhoz való konty elkészítését mutatja be. Szükséged lesz néhány hullámcsatra, egy tupírfésűre – körkefe is megteszi – és hajlakkra. Tupírozd fel a fejed tetején lévő haj hátsó részét jó magasra, rögzítsd lakkal, majd óvatosan fésüld át, hogy egyenletesebb legyen.

Az oldalt lévő tincseket fogd hátra, csavard meg egy kicsit, és tűzd meg csattal a tupírozott rész alatt. Ha kilóg egy kis haj, azt is tűzd fel. Fogd az alsó részt, és tincsenként csavard fel véletlenszerűen a fej hátsó részére. Nem baj, ha össze-vissza vannak, ez a lényeg. Rögzítsd őket hullámcsattal és hajlakkal. Ha van frufrud, azt is feltupírozhatod, hogy formát adj neki.

Kócos konty rövidebb hajhoz

Vállig érő haj a legoptimálisabb a videóban lévő frizura elkészítéséhez, de hosszabb és valamivel rövidebb hajból is sikerülhet. Néhány hullámcsatra és egy olyan hajgumira lesz szükséged, ami nem üt el a hajad színétől. A fejtetőn lévő hajat rögzítsd egy csattal, hogy ne zavarjon. Az alsó réteget fogd hátra, és kösd össze a gumival. Ne lófarkat csinálj, ne húzd ki a copfot teljesen a hajgumiból. A kilógó hajat csavard fel a „konty” fölé. Engedd ki a felső hajat, és simítsd hátra. Hagyj ki egy-két tincset elöl. Emeld meg a hátrasimított részt, hogy magasabb legyen a frizura a fejtetőn. Tűzd meg hátul hullámcsattal. Az így kapott lófarkat csavard az alsó kis konty köré, amit aztán húzz szét, és az egészet rögzítsd néhány helyen hullámcsattal. Dobd fel az eredményt egy virágos hajdísszel. 

  • Megosztás:
hirdetés