A ráncok kezelése során használatos anyagról, a botoxról rengeteget hallhatunk, sokakban visszás érzéseket kelt, félnek tőle. A botoxkezelés lényege, hogy azon izmokhoz juttatja el a hatóanyagot, amelyek a mimikai ráncok kialakulásáért felelősek. Hatására az izomműködés gyengül, a ráncok kisimulnak, a bőr megfiatalodik. A kezelés gyors, fájdalommentes és nagyon látványos. Az USA-ban a leggyakrabban alkalmazott fiatalító eljárás, több mint kétmillióan élnek ezzel a lehetőséggel évente.

Nézzünk néhány tévhitet, ami esetleg téged is gátol abban, hogy kipróbáld.

1. 45-50 évesen kell elkezdeni

Sokan azt gondolják, hogy a szépészeti beavatkozásokat csak 45-50 évesen kell elkezdeni. Pedig itt is érvényes az, ami az egészségügy egyéb területein, vagyis a megelőzés a legfontosabb. Képzelj csak el egy papírlapot, amit miután összegyűrtél, megpróbálod kisimítani. Nagyon profi eszközökkel talán sikerülni fog, de azok a csíkok, ahol megtört a papír, látszani fognak, még akkor is, ha a felületet sikerül simává varázsolnod. Valahogy így van ez a bőrünkkel is.

Tehát az elsődleges feladat a ráncok kialakulásának, a bőr megtörésének a megakadályozása, és ennek a leghatásosabb módja a botoxkezelés. Például a két szemöldök közti ráncok a nyári hunyorgás miatt elég korán kialakulnak, és ha bevésődnek a bőrbe, a legkedvesebb arcnak is a haragos tekintetet kölcsönöznek. Botoxkezeléssel ezek kialakulását biztosan megelőzheted.

2. A botox méreg, és bénulást okoz

Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a gyógyszer méreg. Ami valahol igaz is, de a lényeg a mérték. Megfelelő mennyiségben, orvos által meghatározott panaszokra alkalmazva, megfelelő adagolással jótékony, gyógyító hatása van. A botoxot a gyógyászatban évtizedek óta használják, az esztétikában alkalmazandó dózis többszörösével még gyermekeknél is, felnőttkorban pedig például a migrén kezelésére használatos. A lényeg a megfelelő alkalmazás. Így van ez a botoxszal is: fontos, hogy jó minőségű készítményt megfelelő képzettségű szakember – természetesen orvos – a szükséges pontokon, megfelelő mennyiségben juttasson be a bőrbe.

A botoxkezelés az izom-összehúzódások blokkolásával hatékonyan gátolja a mimikai ráncok kialakulását és elmélyülését. Megelőzhetőek és eltüntethetőek többek között a szemöldök közötti ráncok, az ajakráncok, a homlokráncok, a szarkalábak.

3. A botox visszafordíthatatlan változásokat okoz

Az esztétikai bőrgyógyászat mai trendje az, hogy megtartsa az arc természetes vonásait és mimikáját, és nagyon finom eszközökkel lassítsa az öregedési folyamatot. A botoxkezelésnek nem az a célja, hogy teljesen eltüntesse a mimikát, és ráfeszítse a bőrt az arcra, hanem csupán az izomműködés gyengítése. Ennek eléréséhez azonban megfelelő képzettségű, gyakorlott szakorvosra van szükség, aki pontosan tudja, hogy hova és mekkora mennyiségű anyagot kell beadni.

A botox hatása négy-hat hónapig tart, hatása visszafordítható, ezért is érdemes igénytől függően évente három-négyszer megismételni. Az eljárás korlátlanul ismételhető. Ám az a tapasztalat, hogy pár évig tartó botoxkezelés után a páciensek leszoknak az olyan mimikáról, például szemöldök-összehúzásról, ami a ráncképződést előidézi, így ezután már nem lesz szükség a botox alkalmazására. A botoxtól nem kell félni, ha megtalálod a megfelelő szakorvost, öt perc alatt öt évet fiatalodhatsz.

TiPP: Hyaluronsavas feltöltéssel kombinálva a már kialakult ráncok is ügyesen eltüntethetők. Most a Körúti OrvosEsztétikai Centrumban karácsonyi kedvezménnyel szépülhetsz: egy terület botoxkezeléshez a második területet fél áron kapod, vagy egy terület hyaluronsavas feltöltéshez egy terület botoxkezelést kapsz fél áron. Amennyiben pedig háromrégiónyi – például szemöldökköz, homlok és szarkalábak – botoxkezelést szeretnél, december 23-ig két régió áráért kaphatod meg.

Várd az ünnepeket kisimultan és feltöltődve!

  • Megosztás:
hirdetés