Vannak olyan dolgok, melyekkel kapcsolatban muszáj hasonlóan gondolkodnia egy pár tagjainak, különben nem biztos, hogy működőképes lesz a házasság.

Az alábbi kérdéseket tedd fel a párodnak azelőtt, hogy örök hűséget fogadnátok, mert, ha nem tudod a válaszokat, később komoly konfliktusokat okoznak majd!

“Akarsz gyereket?”

Ha egyikőtöknek minden vágya egy – vagy több – utód, a másiknak viszont két főnél merül ki a család, valamelyikőtöknek fel kell adnia a vágyait, és ez már eleve rossz kezdés egy házasságban. Fontos, hogy életed párjával nagyjából megegyezzenek a családalapításról kialakított elképzeléseitek, legalább annyira, hogy maximum az képezze vita tárgyát, hogy fiút vagy lányt szeretnétek jobban.

“Hol szeretnél élni?”

Az ember sokszor nem is veszi észre, mennyire sokat számít a lakókörnyezete addig, amíg egy olyan helyre nem kerül, ahol utál élni. Nem valószínű, hogy boldog lenne egy olyan házasság, ahol az egyik fél képtelen létezni a városi nyüzsgés nélkül, a másikat viszont a vidéki nyugalom élteti. Nemcsak a jelenben kell gondolkodnotok: nem árt, ha hasonlítanak a jövőbeni költözési terveitek.

“Hogyan kezeljük a pénzügyeinket?”

Ez az egyik legkényesebb kérdés, éppen ezért muszáj nyíltan beszélni róla. Fontos, hogy meg tudjátok találni azt a középutat, mely mindkettőtök számára elfogadható, akár a közös, akár a külön kassza mellett döntötök. Ha két embernek homlokegyenest mások a nézetei az anyagi kérdésekről, az sajnos előbb-utóbb nagy valószínűséggel megmérgezi a kapcsolatot.

  • Megosztás:
hirdetés