Vannak, akik már a házassági szerződés kifejezés hallatán is csak rosszallóan ingatják a fejüket, mert felesleges, bizalmatlanságot sugárzó bélyegnek tartják.

Pedig, ha a tévhitek mögé nézel, és egy pillanatra felülemelkedsz az elveiden, meglátod, nem is olyan butaság egy ilyen papír.

A bizalmatlanság jele?

Sokan azért nem akarnak ilyen szerződést kötni, mert attól félnek, hogy ez azt jelenti, hogy a partnerük nem bízik bennük vagy a kapcsolatukban, vagy azért nem vetik fel, mert tartanak tőle, hogy ők sugallják ugyanezt a másik felé. Sajnos azonban nem árt reálisan gondolkodni, és bármilyen rossz is ezt felvetni, szem előtt kell tartani, hogy egy esetleges válás során már nem szerelemből, szeretetből és jóindulatból cselekszenek a felek.

Különösen akkor érdemes megírni a papírt, ha nagyon nagy a különbség a jegyesek anyagi helyzete között, mert ezzel mindketten bebiztosítják magukat: senki nem kap reálisan sokat, és senki felé sem lesz teljesíthetetlenül magas az elvárás. Miután megtörtént a szerződéskötés, eltehetitek a papírt a fiók mélyére, jó darabig tudomást sem véve róla.

Fontos, hogy ne úgy fogjátok fel, mint egy ítéletet, mely kimondja, hogy a kapcsolatotok nem lesz tartós. Inkább gondoljatok rá úgy, mint egy baleset-biztosításra, ami remélhetőleg nem kerül felhasználásra, de, ha valamiért mégis megvan a baj, örülni fogtok, hogy megléptétek a szerződéskötést.

  • Megosztás:
hirdetés