Ahhoz, hogy egy házasság jól működjön, és boldog legyen, nem elég a szerelem: dolgozni is kell a párkapcsolaton.

Ez talán közhelyesen hangzik, de nagy igazság, mégis sokan valamiféle rózsaszín szemüvegen keresztül tekintenek a jövőbe, amikor még az esküvő előtt állnak. Hogy ne érjenek hideg zuhanyként a tények, jobb, ha tudod, hogy az alábbi három helyzet valójában csak tévhit, és nem szabad rájuk alapozni.

Varázsütésre eltűnnek a viták

Vannak, akik hajlamosak azt hinni, hogy a házasság egyet jelent minden konfliktus és vita automatikus megszűnésével. Talán azért gondolják ezt, mert úgy tekintenek a nászra, mint egy varázsigére, ami mágikusan működteti a párkapcsolatot, és eltünteti a felek összes véleménykülönbségét. A valóságban azonban ez közel sem így van, és, bár eleinte, a mézeshetek időszakában valóban úgy tűnhet, hogy eltűntek a problémák, a szürke hétköznapokba visszatérve, bizony, bőven akad majd nehézség, amivel szembe kell nézni, ugyanúgy, egy párként, mint amikor még nem volt hivatalos a kapcsolat. A kulcs a helyes kommunikáció!

Mostantól minden időtöket együtt töltitek

Valahogy a házassághoz kapcsolódott az a tévhit is, hogy, ha már papíron összetartoztok, az azt jelenti, hogy ezt folyamatosan ki is kell mutatni, méghozzá olyan formában, hogy minden időtöket együtt töltitek. Ha nektek így kényelmes, és eddig is ilyen volt a kapcsolatotok, az rendben van, de, ha mindketten igényeltek egyedüllétet, és olyan programokat, melyekben a másik nem vesz részt, ezen továbbra sem kell – sőt, nem is szabad – változtatni. Attól, hogy az ember férjhez megy, vagy megnősül, még nem képezi a párja tulajdonát, és nem köteles folyton a másik nyakán lógni.

Tökéletesen megoszlanak a feladatok

Sok kapcsolatban komoly vitaforrást jelent a házimunka és az egyéb mindennapi, közös feladatok megosztása, és ez attól sem lesz másként, ha a pár kimondja az igent. Ugyanúgy, ahogyan más jellegű viták sem oldódnak meg maguktól, úgy a házimunka sem lesz mindig arányosan elosztva pusztán attól, hogy már házasok vagytok. Itt is az a fontos, hogy beszéljétek meg egymással, hogy ki mit csinál: előfordulhat, hogy időnként elbillen a mérleg nyelve egyik vagy másik irányba, de a lényeg, hogy összességében mindenki elégedett legyen.

Fotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés