Mostanában sokszor felbukkan a tévécsatornák reklámblokkjában egy olyan szösszenet, amikor a főhős egy időben több területen is maximálisan teljesít. Sportol, társadalmi életet él, a családjával tölti az idejét és dolgozik.

De mennyire valóságos ez a kép? Hogy lehet valakinek mindenre ideje, amikor egy nap csak 24 órából áll? Ezzel a problémával szembesült Móni (28) is. Alább az ő gondolatait és megoldási javaslatát olvashatod!

Felgyorsult idő

Akárhogy is vizsgálom, a helyzet az, hogy már november végén járunk, és bár az időjárás nem akar hozzájárulni a jingle bells-hangulathoz, akárhogy is játssza az ellendrukker szerepét, bizony itt toporog a küszöbön a nagyszakállú és a Jézuska.

Ilyenkor mi, nőnemű lények veszünk egy nagy levegőt, és csak valamikor a következő év elején engedjük ki teljesen. Ó, igen! Telitalálat! Annak a bizonyos ünnepi készülődésnek a szele lassan megérint mindenkit. Akkor hajrá! Első lépés, hogy tervezzük meg a második lépést, meg az összes többit.

Stratégaként is helyt állok

A fő három momentum köré építem a stratégiámat: étel, díszítés, ajándék. Minden évben én vagyok a központi agy, ugyanis minden információ hozzám fut be, ahol feldolgozás alá kerül, szelektálom, csoportosítom, és persze a legfontosabb, hogy végrehajtom.

Ennek persze van egy bizonyos átfutási ideje, így időben el kell kezdenem!
Mondjuk, ha akarnám, se tudnám elfelejteni, mert már ilyenkor is érkeznek a felkérések:

– Drága kislányom, kérlek, vegyél már a nevünkben valamit a férjednek, mert te sokkal jobban ismered. Te tudod, hogy mit szeretne magának, nem akarunk valami hülyeséget venni. Jaj, de akkor magadnak is nézhetnél egy kis apróságot, és az öcsédnek is jó lenne, ha tudnál valamit szerezni, de tudod, neki névnapja is lesz, és apádnak is karácsonyi ajándékra lenne szüksége, na meg névnapira is, és nagyon fontos, hogy még a szülinapja is, tudod.

Édes mama, persze, mindent megoldok! Természetesen ezzel nem zárult be a kör, mert nemsokára jelentkezik az anyósom is egy nagy kéréshalmazzal, és akkor még meg se említettem a testvérem és férjem hasonló irányú kéréseit, szintén szerteágazó, mindenkinek a mindenféle ajándékát intézd, kérlek, mert te vagy a legkreatívabb a családban bátorítással.

És akkor még nem is beszéltünk az én ajándékozottaimról. De sebaj, szívós és kitartó vagyok, mint egy nő, igazi tyúkanyó, csak még csirke, na, jó, junior tyúkanyó kivitelben. Igaz, sok minden hárul rám, de töredelmesen be kell vallanom, szeretem csinálni.

Pörgök, mint egy búgócsiga

Kezdődhet a banzáj! Elő a karácsonyi alapozó zenékkel, és jöhet a lakásdíszítés, mert megint csodát szeretnék kreálni a lakásból. A menü már egyszerűbb és rutinosabb történet, mert a családi hagyományokat követve évről évre ugyanaz kerül az asztalra, maximum a desszert változik, mert mindig kinézek valami új finomságot a világhálóról.

Apropó, ha már a netnél járunk. Úgy döntöttem idén nagyon praktikus, trendi és gyors leszek. Otthonról, egyszerűen, kényelmesen fogom beszerezni az ajándékokat. Mivel tudom, hogy megnyertem az én vagyok a legkreatívabb a családban kitüntetést, ehhez híven előkapom a laptopom, és halk, ide illő zenei aláfestés kíséretében zongorázom le a billentyűkön a www.hadawebshop.hu-t.

Ugye, hogy ugye? Na, ki a legtalálékonyabb a családban? Köszönöm. Jöhet a lista. Idén mindenki valami nagyon vagány, egyedi darabot kap a fa alá, mivel én tudom, hogy a családom tagjainak szüksége van ruhára vagy cipőre, táskára, fehérneműre, nyakkendőre, sálra. Itt mindent egy helyen, 25 ezer termékből választhatok ki, és ingyen házhoz is szállítják, mert tuti, hogy 10 ezer forint felett fogok vásárolni.

A legszebb ajándékot a férjemnek rendeletem, egy igazi, hamisítatlan Bridget Jones-os, Mark Darcy-s rénszarvasos pulcsit, de csak azért, mert ő úgy szeret engem, ahogy vagyok!

Lista kipipálva, nyugodtan hátradőlők a kanapén, és egy elégegetett mosollyal az arcomon nyugtázom, hogy köszönöm, hadawebsop.hu, jöhet a karácsony! Az idén nálunk mindenki nagyon jól öltözött lesz.

  • Megosztás:
hirdetés