A rockos sminkekről általában mindenkinek a rosszlányos, depresszív vagy halloweeni, fekete szemárnyékolások, a maszatos, sötét rúzsok és a vérszegény arcpirosítók jutnak eszébe, esetleg az olyan csillogós verziók, melyeket tényleg csak színpadon viselhet nyugodt szívvel az ember. A Givenchy 2012-es, Acoustic Colors elnevezésű őszi-téli sminkkollekciója azonban új alapokra helyezi a glam rock csillogást.

A hideg árnyalatokat tartalmazó paletta ugyan sötét, ékszerragyogású pigmenteket is tartalmaz, mégis üde frissességet kölcsönözhet az arcnak. Különösen az tetszik a színelosztásában, hogy a nappali, könnyed, leheletfinom tónusok éppúgy megtalálhatóak benne, mint a sötét, sziporkázó partisminkek, melyek jól keverhetők egymással. A Givenchy által ajánlott sikkes glam rock smink elkészítése pedig roppant egyszerű.

Rockos cicaszem

A Le Prisme Yeux Acoustic Quatuor leghalványabb, aranybézs árnyalatából egy leheletnyit a homlokodra is felvihetsz, hogy fokozd a bőröd és a szemeid üde ragyogását. Majd ezzel a tónussal kezdd a szemhéjad alapozását, különösen a belső szemzugok köré vidd fel. Azután a világos alapot a külső szemzugoknál hideg gesztenyebarnával satírozd össze egy lapos ecsettel, mellyel a szemvonalon túlhaladva meghosszabbíthatod a füstös árnyékolást.

Az alsó pillasortól húzz egy határozott vonalat – egy picit átlósan, felfelé irányítva -, majd dolgozd össze a szemhéj vonalán futó árnyékolással. A mélyítést a hamvas szilvakék és a grafitszürke szemhéjpúderrel folytasd, de már kisebb ívben, az alsó-felső pillasorok mentén.

Selymes hatású, rózsás arc

A Le Prisme Visage egy másik paletta, mely négyféle barackos rózsaszín árnyalatot tartalmaz. A szemhéjadra is alkalmazhatod ezeket a tónusokat, de pirosítóként szintén remekül működnek. Keverd össze az árnyalatokat egy nagyobb ecsettel, és leheletnyit vigyél fel belőlük az arccsontodra, az álladra, illetve a homlokodra. Csodás frissességet kölcsönöznek a bőrnek.

Tündöklő ajkak

A Gelée d’Interdit Acoustic Wild Rose elnevezésű bordó szájfény intenzív csillogást ad az ajkaknak, ezáltal ellensúlyozza a mély, sötét tónus depresszív hatását, illetve teltebb hatást eredményez. Ehhez jól passzol a Rouge Interdit Shine Acoustic Wild Rose névre keresztelt rúzs, mely bársonyos bordóba hajlik, mégsem túl erős a színe.

A Gloss Revelateur de Liv egy színtelen szájfény, melyet Liv Tyler ihletett. Tiszta fényt ad az ajkaknak, csupasz szájra és rúzsra is fel lehet vinni. Szintén a színésznő nevét viseli a Rose Revelateur de Liv Lively Pink rúzsköltemény, mely hihetetlenül kacér rózsaszín, mégis természetes hatást kelt a sminkben, így nappal sem túlzás alkalmazni.

Rocksztár körmök

Az Acoustic Purple körömlakk fémes lila árnyalata igazán intenzív és rockos, mely vadócos, mégis ízléses összhangot teremt a diszkréten csillogó sminkkel.

A Givenchy Acoustic Colors sminkkollekciójának termékei

 

1. Gloss Revelateur de Liv; 2. Rose Revelateur de Liv Lively Pink; 3. Rouge Interdit Shine Acoustic Wild Rose; 4. Gelée d’Interdit Acoustic Wild Rose; 5. Acoustic Purple Nail Polish; 6. Le Prisme Yeux Acoustic Quatuor; 7. Le Prisme Yeux Acoustic Quatuor; 8. Le Prisme Visage.

  • Megosztás:
hirdetés