Akár félhosszú, akár hosszú hajad van, nagyon kényelmetlen tud lenni, ha a nagy melegben leengeded.

Ha nyáron van az esküvőd, érdemes kontyba fogni a tincseket – így nemcsak a hőgutától véded meg magad, de elegáns és csinos is lesz a frizurád.

Romantikus frizura kánikula esetére

A képen látható frizurát könnyebb elkészíteni, mint ahogy azt a külsejéből gondolnád. Tovább fokozhatod a romantikus hatást, ha a művelet végén egy szép virágdíszt is tűzöl a hajadba.

Erre lesz szükséged:

  • tupírfésű
  • 3 vékony hajgumi
  • hullámcsatok
  • hajlakk

A következő frizurát egyenes hajból is elkészítheted, de szebb lesz a tartása, ha a fürtjeid egy kicsit hullámosak. Tűzd össze hátul a hajad felső rétegét, először az alsó tincsekkel dolgozz.

Tupírozd fel az alsó hajvégeket, és egy vékony hajgumival kösd őket szoros lófarokba. Fogj még egy hajgumit, és kösd le vele a hajvégeket kontyba formálva. A kilógó tincseket tűzd le hullámcsattal úgy, mintha fánkformát készítenél – nem baj, ha még rendezetlen az eredmény.

Most jöhet a felső réteg: engedd le az első lépésben feltűzött tincseket, majd ezeket is kösd lófarokba a már kész konty felett! A hajgumi felett válaszd ketté a hajad, és húzd át rajta a copfot, majd készíts belőle egy stabil hurkot, amit hullámcsattal hozzátűzöl a fánkhoz. Rögzítsd hajlakkal a frizurát! Az alábbi videón megnézheted, hogyan készül a hajköltemény.

  • Megosztás:
hirdetés