Senki sem szeretné, ha az esküvőjére visszagondolva elsőként jutna eszébe a katasztrofális torta és a körülötte húzódó mizéria.

Sokan azt gondolják, hogy ez a szervezés legegyszerűbb része, hiszen elmondják, milyen ízű, színű és méretű tortát szeretnének, a cukrászda pedig leszállítja álmaik süteményét. A valóságban viszont sokkal több ponton elbukhat a dolog, ezért fontos, hogy felkészülten érkezz a megbeszélésre, és az alábbi kérdéseket tedd fel a cukrásznak!

Van lehetőség kóstolásra?

A vajas krém vagy épp a nem túl édes kifejezés nem mindenkinek jelenti ugyanazt, így, ha biztosra szeretnél menni az ízeket illetően, jobb, ha magad is teszteled azokat. Előfordulhat az is, hogy beleszeretsz valami olyan kombinációba, ami először eszedbe sem jutott. Arról nem beszélve, hogy könnyen lehet, hogy a kóstolás során derül ki: mégsem ízlik, amit az adott helyen sütnek. Ilyenkor még van időd másik cukrászdát keresni, ahol első lépésként szintén jöhet a kóstolás.

Több kicsi vagy egy nagy torta éri meg jobban?

A legtöbb helyen, ahol esküvőitorta-készítéssel foglalkoznak, tapasztaltak a különböző típusú lagzikat illetően. Vázold fel, hogy a tiétek milyen lesz: mekkora a sütibüdzsé, hány vendég lesz, milyen jellegű lesz az esemény, és mennyire válogatós a násznép. Ezen információk birtokában már meg tudják neked mondani, hogy mi lenne számotokra az ideális, mi érné meg jobban: egy nagy torta vagy akár több kicsi és különböző. Érdemes a kérdésben a szakértőkre hallgatni.

Az állvány és a szállítás benne van az árban?

Ahhoz, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés az esküvő napján, muszáj jó előre letisztázni a szállítás menetét és az anyagiakat. Vannak olyan szolgáltatók, akik teljes körűen megoldják a tortakérdést a szállítással és az állvánnyal együtt, máshol azonban mindkettőt plusz költség ellenében bocsátják az ifjú pár rendelkezésére. Mindenképpen járj utána, hogy a választott helyen mi a helyzet, mert ez akár több tízezer forint különbséget is jelenthet.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés