Mindössze egyetlen fontot – 350 forintot – költött lakodalmára egy skót pár. A szűkös költségvetés ellenére hetven vendéggel rendezték meg az esküvőt egy romantikus helyszínen, volt étel, ital, esküvői torta, virág és élőzene is.

Egy font volt a ruha

A vőlegény, a 39 éves Sid Innes dalszerző-énekes, és a 36 esztendős menyasszony, Georgina Porteous is művész. Egyikük sem akart rongyrázós esküvőt és lakodalmat, feleslegesnek tartották a nagy felhajtást.

Azt ugyan nem úszták meg, hogy befizessék a hetven fontos adminisztrációs költséget, de a szertartás és a vigasság valóban csak egyetlen fontjukba került, nem úgy, mint a brit átlagpároknak, akik 20 ezret – 7 millió forintot – költenek a nagy napra.

Az egy font a menyasszonyi ruha ára volt, ennyiért vették használtan. A lakodalmat a pár háza mögötti pajtában tartották, melyet maguk díszítettek fel, megkérték a vendégeket, hogy vigyenek ételt és italt, a lelkipásztor ingyen vállalta a szertartást, a menyasszony apja szaxofonozott, a háromemeletes esküvői tortát pedig a menyasszony nagynénje sütötte. A jegygyűrűre sem adtak ki egy pennyt sem: a menyasszony faragta őket a házuk körül talált agancsból.

– Nagyszerűen telt a nap. Sokan azt mondták, ez volt életük legjobb menyegzője – idézte szerdán a The Daily Mail című lap az újdonsült feleséget. A pár a lánykérés helyszínére, Berlinbe megy nászútra, melyre terveik szerint többet költenek.

  • Megosztás:
hirdetés