Nem mindenki születik táncoslábúnak, és sok menyasszony már előre stresszel amiatt, hogy mi lesz így vele a lagziban, élete egyik legszebb napján.

Persze nem kötelező táncos mulatságot szervezni, de vannak helyzetek, amikor mégis ez a legjobb megoldás. Adunk néhány tippet, hogy hogyan vészelhetik át az ilyet az olyan arák, akik nem tudnak, vagy nem szeretnek táncolni!

Nem kell végig táncolnod

Semmiképp nem ajánljuk a nyitótáncot vagy a menyasszonytáncot, de ha felkérnek, menj nyugodtan, ha rá tudod venni magad, hogy egy kicsit mégis a parkettre lépj. Úgyis a férfi vezet: neked nincs más dolgod, mint megpróbálnod felvenni a ritmust és lépkedni a párod után. Ha abroncsos szoknyád van, ráadásul nem is fog látszódni a lábad, de egyébként sem fog senki azzal foglalkozni, hogy milyen a technikád, hiszen valószínűleg a meghívottak közül sem mindenki született tehetség.

Beszélgess!

Tereld el magadról a táncolók figyelmét: járd végig az éppen ülő rokonokat, barátokat, mindenkivel beszélgess egy kicsit, és ha olyan az idő és a hely, időnként menj ki a szabadba is! Így mindenkinek az lesz az érzése, hogy foglalkoztál, ünnepeltél vele, és végig aktív voltál, annak ellenére, hogy így minimalizálhatod a táncparketten töltött időt.

Vegyél órákat!

Ha tényleg nagyon izgulsz a tánc miatt, de nem akarsz egész este bujkálni, nem érdemes tönkretenned a várakozást és a nagy napot azzal, hogy ideges vagy. Inkább építs egy kis önbizalmat, és menjetek el a pároddal néhány társastánc órára: itt még azok is meg tudják tanulni legalább az alapokat, akik egyébként antitalentumok a táncot illetően.

Mondd el az igazat!

Választhatod az igazságot is: mondd el azoknak, akik felkérnek, hogy nem szeretnél menni, mert nem vagy táncolós típus, de helyette szívesen váltasz velük pár szót. Ha ez nem segít, hivatkozhatsz a ruhádra, amiben nehezen mozogsz, vagy a kényelmetlen magassarkúra, ami feltörte a lábad. Esetleg a meghívón is feltüntethetitek valamilyen vicces formában, hogy a menyasszonyt ne akarják táncba vinni, viszont azok előtt, akik így buliznának, nyitva áll a parkett.

  • Megosztás:
hirdetés