Éppúgy, mint a gyógykezeléseknek, a szépségápolásnak is megvannak az alternatív módszerei, melyeket nem biztos, hogy bárki gondolkodás nélkül bevállalna.

A modern szépségápolás már csúcstechnológiákat alkalmaz, de emellett a természetes módszerekre is nagy hangsúlyt helyez. Manapság rengetegféle kezelés közül válogathatunk, ha a ráncainktól vagy a bőrhibáinktól szeretnénk megszabadulni, és akadnak olyanok, akik hajlandóak egy hosszú utat is bevállalni azért, hogy egy hatékonynak vélt, de meglehetősen bizarr szépészeti módszert próbáljanak ki.

A Bright Side összegyűjtötte a legmeglepőbb szépségápolási kezeléseket, melyeknek létezése első hallásra meghökkenti ugyan az embert, de jobban belegondolva, hogy miként és mire hatnak, van bennük ráció.

Csigamasszázs

Thaiföldön egyre népszerűbb a csigamasszázs, mely azon alapszik, hogy élő csigákat raknak a kezelendő felületre, melyek körbe-körbe csúszkálnak a bőrön, ezáltal serkentik a vérkeringését, és bevonják értékes nyálkájukkal.

A csiganyálka gyakran kerül bele különféle kozmetikumokba, hiszen csodásan regenerálja a bőrt, megvédi a sejteket a kiszáradástól, és kisimítja a ráncokat. Gyulladáscsökkentő, illetve sebgyógyító hatása úgyszintén közismert, ezért egyre többen vállalkoznak egy ilyen nem mindennapi arcmasszázsra. Már az ókori Görögországban is használták terápiás célra a csigákat.

Kígyómasszázs

A kígyómasszás szintén bizarrnak tűnhet, különösen azok számára, akik irtóznak a hüllőktől. Sokan el sem bírnák képzelni, hogy kígyók csúszkáljanak fel és alá a testükön, míg mások külön ezért a kezelésért utaznak Izraelbe, ahol ezt a masszázsfajtát Ada Barak – egy izraeli fizikoterapeuta – népszerűsíti szalonjában.

A kezelés során királypitonok masszírozzák végig a páciens egész testfelületét, beleértve az arcot is. Mozgásukat felügyelik, így nem kell attól tartani, hogy rátekerednek az emberre. A kígyók tekergőzése fellazítja a begörcsösödött izmokat, oldja a testben a feszültséget, és enyhíti a hát-, illetve nyakfájdalmakat.

Bőrkezelés méhlepénnyel

A méhlepény nagyszerű hatását már az ókori Egyiptomban is felismerték. Korábban gyógyításra használták, manapság azonban a kozmetikai ipar alkalmazza a makacs bőrbetegségek kezelésére, az aknétól kezdve a pikkelysömörig terjedően. New Yorkban, Kaliforniában egyre elterjedtebb a bőrfiatalító méhlepénykúra, hiszen a plecenta minden olyan értékes hatóanyagot tartalmaz, amit az anya szervezete ad át gyermekének.

A méhlepény szállítja az oxigéndús vért a magzatnak, és, mivel a táplálásában is szerepet játszik, értékes vitaminok, aminosavak, fehérjék jutnak át rajta, illetve raktározódnak el benne. Bár jobban belegondolva, a placenta egyfajta szűrőrendszerként is működik a terhesség során, vagyis megakadályozza, hogy a magzathoz különféle méreganyagok eljussanak, így akár azokat is tartalmazhatja. Csodás hatására mégis sokan esküsznek, így a placentás arckezelések már számos kozmetikai és gyógyászati szalonban elérhetőek a világban.

Sörfürdő

Talán nem is olyan meglepő, hogy számos sörimádó európai országban – Németországban, Ausztriában és Csehországban – egyre több gyógyfürdő és wellness-szálloda kínál alkalmat a vendégeinek arra, hogy sörben áztathassák magukat.

Míg a sörfogyasztás nem túlságosan kedvező a bőr számára, mert dehidratálja a szervezetet, addig a sörös fürdő kedvezően hat a szépségre, és relaxáló hatása miatt is sokan dicsérik. A sörben található értékes proteinek és B-vitaminok a hajat és a bőrt egyaránt erősítik, így talán megéri belefeküdni egy kádnyi komlóitalba.

  • Megosztás:
hirdetés