Mostanában egyre divatosabbak az olyan esküvők, ahol csak a menyasszony, a vőlegény, a két tanú és legfeljebb az örömszülők vannak jelen.

A párok nagy része nem kizárólag anyagi megfontolásból választja a nagyon szűk körű ünneplést, bár kétségtelenül ez is közrejátszik a döntés során: a fő indok az volt, hogy nem kérnek a nagy felhajtással járó stresszből. A Today.com interjújában egy menyasszony rávilágított, hogy amíg népes vendéglistájuk volt előkelő helyszínnel, több fogásos vacsorával és kötött programrenddel, nem leltek örömet az esküvő szervezésében.

Kifejezetten nagy stresszel járt az egész, ráadásul többször is azon kapta magát a menyasszony, hogy nem a saját vágyait veszi figyelembe, hanem mindenáron a meghívottaknak szeretne megfelelni. Ekkor döntöttek úgy vőlegényével, hogy lefújják az egész banzájt, és teljesen újragondolják az esküvőt, és csak arra figyelnek, hogy kettejüknek mi lenne kényelmes és örömteli a nagy napon, hiszen az egész róluk szól.

Végül a fotóssal együtt csak tízen voltak jelen a szertartáson és az azt követő vacsorán is, amelynek megszervezésére így sokkal több pénz maradt. Nem spóroltak a díszítésen és a menün sem, hiszen száz ember helyett most csak néhányan ettek. Külföldön egyre többen követik a példájukat, és Magyarországon is kezd elterjedni ez a forma. Persze így az igazán nagy buli elmarad, de ezen is érdemes mélyebben elgondolkodni, mert sokan ilyenkor döbbennek rá, hogy valójában csak a rokonok, barátok nyomására tartanának hét országra szóló lagzit.

  • Megosztás:
hirdetés