Az esküvőszervezés során egyetlen nap áll a középpontban, a lagzi napja, arra pedig csak kevesen gondolnak, mi lesz, amikor véget ér az ünneplés.

Pedig eljön a másnap, ami különleges lehet, ha jól töltitek el, viszont fárasztó és rossz emlékű nap is válhat belőle, ha mindenféle felesleges, egyébként nem sürgős dologgal tűzdelitek tele. A legjobb, ha az alábbi három, kevés energiát igénylő tevékenység teszi ki az esküvő utáni 24 óra nagy részét.

Kettesben is éljétek meg az új helyzetet

A sok élmény hatására, a család és a barátok forgatagában gyakran éppen arra nem jut ideje az ifjú párnak, ami a legfontosabb lenne ilyenkor: egymásra. Az esküvő másnapja remek alkalom lehet arra, hogy ketten együtt lecsendesedjetek, és csak beszélgessetek, ízlelgessétek az új, örömteli helyzetet. Megvolt a dolog bulis része, ünnepeltetek a szeretteitek körében, de itt az ideje, hogy kizárólag egymással foglalkozzatok, és élvezzétek, hogy egészen friss házasok vagytok. Egy ilyen élmény elképesztő lelki feltöltődést képes adni, és hosszú ideig szép emlék lesz.

Pihenjetek!

Nagy a kísértés, hogy az ember az esküvő után folytassa a szervezkedést, például gondoskodjon arról, hogy arányosan legyen elosztva a maradék étel a rokonok között. Ezeket érdemes inkább a segítőkész szülőkre vagy közeli barátokra bízni – persze, csak ha ők is szívesen vállalkoznak a feladatra -, hogy levegyék a vállatokról a terhet. Bőven van mit kipihennetek, használjátok erre ezt a mámoros és valószínűleg még kissé bódult napot.

Hogyan tovább?

A nap vége felé, amikor már nagyjából összeszedtétek magatokat, elkezdhettek az utómunkálatokon gondolkodni, esetleg rövid tervet készíteni arról, mikor és hogyan jutnak vissza a kölcsönzött holmik, vagy kit, mit kell még kifizetni. Jobb egy helyen látni minden teendőt, ami még hátra van, és, bár az esküvő másnapját még nem érdemes betáblázni, harmadnap már nem árt eleget tenni a kötelességeknek.

  • Megosztás:
hirdetés