Az esküvői készülődés egyik legfontosabb eleme a meghívó, hiszen ezen tudatod a szeretteiddel, hogy örülnél, ha osztoznának életed egyik legörömtelibb pillanatában.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy az jól átgondolt és kifogástalan legyen, nemcsak a külsejét, de a tartalmát illetően is, hiszen valószínűleg a legtöbben elteszik majd emlékbe, és akár évek, évtizedek múlva is előkerülhet egy-egy nosztalgikus délutánon. Az alábbi dolgokat mindenképp ellenőrizd, mielőtt nyomtatásba küldöd és átadod a meghívókat!

A címzettek neve

Nincs annál kínosabb, mint amikor valakinek helytelenül írják a nevét, vagy valakit kifelejtenek a családból. Ha nem tudod pontosan, hogyan kell betűzni az illető vezeték- vagy keresztnevét, kérdezd meg egy közeli ismerőstől, vagy akár tőle magától, esetleg nézz utána az interneten, a közösségi oldalakon. Ha pontosan tudod, kiket szeretnél az esküvőre invitálni a családjából, írj rá külön minden nevet (szintén utánajárva), ha viszont szabad kezet adsz a meghívottnak, elég tágabban fogalmazni, például XY és családja, vagy XY és kedvese.

Az esküvő helyszíne és időpontja

A lehető legpontosabban fel kell tüntetni, hogy hol és mikor lesz az esküvő, és ha szeretnéd, hogy a násznép ne az utolsó pillanatban érkezzenek, azt is jelezni kell a meghívón, hogy mikortól meddig várod őket. A helyszínhez érdemes irányítószámot is megadni, főleg, ha más városból is számítasz vendégekre. Nem árt felírni egy válaszcímet is, amin jelezhetik feléd, hogy részt tudnak-e venni a ceremónián, és ahová, ha szükséges, a nászajándékot küldhetik.

Helyesírás

Mielőtt kiadod a kezedből a meghívókat, a neveken kívül az általános helyesírást is át kell vizsgálni, valamint azt, hogy nincs-e a szövegben elírás, elütés, és ezeket javíttatni, mielőtt kinyomtatják a lapokat. Ha csak utólag tűnik fel a hiba, amikor már az összes meghívó elkészült, esetleg ki is osztottad őket, az nagyon kellemetlen, ezért nem árt alaposnak lenni még az elején, amikor van módosítási lehetőség.

  • Megosztás:
hirdetés