A pozitív testkép mániája után most a pozitív bőrkép kap nagy hangsúlyt, mely azt szorgalmazza, hogy ne legyünk álságosak, és ne takargassuk azt, ami egy természetes folyamat eredménye.

Mintha ez olyan könnyű lenne! Bizonyára mindenki, még a pattanásokra alig hajlamosak is ismerik azt az érzést, ami egy nőnek az egész napjára, hetére rásüti a bélyegét. Elég egyetlen nagy, gyulladt pukli, és az önbizalom elszáll, mint a kámfor. Ilyenkor lehajtott fejjel utazunk a metrón, és nem akarjuk, hogy más hosszasan az arcunkba bámuljon.

Ebből lett elegük azoknak, akik nemcsak egy-egy napon, hanem szinte állandóan harcolnak az akné ellen. A problémás bőrűek naponta smink mögé rejtőznek, hogy mások elfogadják őket, de ez valójában roppant fárasztó dolog. A göröngyöket nem egyszerű eltüntetni, és folyton olyan érzése van tőlük az embernek, mintha bujkálna, vagy meg akarna futamodni önmaga elől.

Sokan erre mondtak most nemet az Instagramon elindított mozgalmukkal, ami azért is volt nagy bátorság tőlük, mert ez a közösségi oldal – hasonlóan a többihez – pont nem az őszinteségéről híres. Miközben mindenki agyonretusálja, és szanaszét filterezi a fotóit, hogy a legjobb, de nem a legigazibb oldalát mutassa meg a virtuális közösségnek, néhány igazán merész aktivista a pattanásos, natúr arcát fotózta le, és biggyesztette ki a világhálóra.

Képeikkel mindenkit arra buzdítanak, hogy vállalják fel önmagukat, hiszen a pattanás, ha úgy vesszük, normális jelenség, a bőr egyfajta üzenete, ha hormonális vagy egyéb változások történnek a testben. Ráadásul a pattanás nem válogat.

Vannak persze, akik hajlamosabbak rá, de olyanok arcán is megjelenhet időnként egy-egy vörös pukli, akik egyébként gondosan ápolják a bőrüket. Modellek, színésznők, kamaszok és anyukák mind tudják, milyen érzés váratlanul egy vörös göbbel szembesülni a tükörben.

Ezért a mozgalom elindítói szerint kár lenne úgy tennünk, mintha mindannyian makulátlan bőrrel élnénk a mindennapjainkat.

Akik így, smink és filterek nélkül is vállalták bőrhibáikat, kaptak hideget-meleget is. Sokan még mindig úgy érzik, az a megoldás, ha leundorítózzák azokat az embertársaikat, akik számára problémás bőrt dobott a sorsgépezet.

Ezt a bloggert például sokan froclizták őszinte fotói és videói miatt. Szerintünk nincs ez így jól. Tegye fel a kezét, akin még egyetlen egy aprócska pattanás sem jelent meg soha! A való életben pedig, úgysem tudjuk kiretusálni.

  • Megosztás:
hirdetés