Ez a vizuális csalás már nem új keletű, gyakran bevetik filmsztárokon és modelleken, ha hirtelen kell megizmosodniuk. Most te is ellesheted, hogy csinálják!

Persze a mai technológia már bármilyen utómunkálatot megenged, ha filmről vagy fotóról van szó, azért a testsminkelést rendszeresen alkalmazzák a sminkmesterek, amennyiben feszesebb, barnább idomokat kell villantania a modellnek vagy színésznőnek. Ám olyan esetekben is be szokás vetni, amikor egy sebet, szúnyogcsípést vagy pattanást kell eltüntetni valamelyik testrészről.

Manapság azonban nemcsak a filmipar él ilyen profi sminkes cselekkel: az Instagram-királynők is felfedezték maguknak ezt a remek módszert, hogy fotóikon úgy fessenek, mintha hónapok óta az edzőtermek aktív tagjai volnának. Aztán persze jön a mellébeszélés, hogy nincs manipulálva a kép, csak egy kis szolid szűrő van rajta. Az igazság az, hogy a testsminkelés nagyon könnyen megtanulható: ugyanúgy, mint az arcot, árnyékolni és világosítani kell bizonyos pontokon, így tónusosabbá válnak az izmok, vagy egészen véletlenül nem létező izomköteg kerül oda, ahol előtte nem volt. Strandon sajnos nem válik be, mert idővel leázik a festék, de fotókon jól mutat ez a kis optikai illúzió. Remek trükköket fed fel ez a videó!

  • Megosztás:
hirdetés