A vízesés fazonú kardigán egy lezser, kényelmes és csinos ruhadarab, ám ha nem megfelelően viseled, optikailag rád tehet néhány plusz kilót.

Ha azonban a következő alapszabályokat betartod, nem fog kövéríteni, sőt, remekül áll majd, bármilyen típusú is az alakod.

A megfelelő méret

Bár a vízeséskardigánon rendszerint nincs gomb, érdemes összehúzni magadon, amikor felpróbálod. Ha kényelmesen összeér, vedd meg, de ha szűk, inkább válassz eggyel nagyobb méretet, mert hiába nem gombolod be, látszani fog, hogy kicsi, és ettől vaskosabbnak tűnhetsz. Túl nagy méretet sem szabad választani, mert a bő pulcsi szintén szélesebbnek mutat, de ha az ujja egy kicsit hosszabb a karodnál, viszont a bőség megfelel, az még belefér.

A tökéletes hossz

Ha homokóra alakod van, minden hossz jól fog állni, alma alak esetén azonban érdemes hosszabb, csípő alá érő kardigánt választanod. A fodrok jótékonyan elrejtik a felsőtestet, és a formás lábakra terelik a figyelmet. Ha körte alkatú vagy, olyan fazont válassz, amely hátul egy kicsit rövidebb, és elöl fokozatosan egyre hosszabb: ez keskenyebbnek mutatja a csípőt.

Mivel viseld?

A legjobb, ha szűk szárú nadrággal és egyszínű, egyszerű pólóval viseled a vízeséskardigánt, de a szűk, például ceruza fazonú szoknyákkal is hordhatod. A bő szárú, esetleg trapéz fazonú nadrágokkal és a szintén bővülő, A-vonalú- vagy trombitaszoknyákkal azonban nem előnyös, mert ezekkel kombinálva eltorzítja az alak arányait.

  • Megosztás:
hirdetés