Míg a Gucci egyre több testfelületet mutatna meg, addig Tom Ford inkább azon igyekszik, hogy a lehető legtöbbet fedjék a ruhái a női testből – legalábbis a 2015-ös őszi kollekció tanúsága szerint. A tervező ügyelt rá, hogy a szoknyák hossza egy kicsivel lejjebb végződjön, mint a csizmák szára, így biztosan nem villan ki a láb.

Tom Ford ősz 2015

Konzervatív, régies szabású egyberuhák és ódivatú csizmák dominálnak Tom Ford őszi kollekciójában. A kreációk egyébként külön-külön szépek, és valószínűleg a hideg ellen készültek ennyire zártra, de egy kicsit túlságosan merevre sikerültek, és nem is mindig illenek egymáshoz.

Modernebb elemek is feltűnnek a kollekcióban, a tervező olyan anyagokat kombinált egymással, mint a farmer, a műbőr és a műszőrme, és a leopárdmintát is felhasználta. Igen érdekes és színes lett a végeredmény.

A kabátok esetében is az előkelő eleganciát tartotta fő szempontnak, nagy mennyiségű műszőrmét vonultattak fel a modellek a kifutón. Az állatminták itt is megjelentek, a barna és a szürke voltak a fő színek.

  • Megosztás: