Mary Katrantzou nyári ruhái láttán azt gondolhatnánk: ó, milyen romantikus gondolat, festői képbe foglalni és anyagra vinni a színpompás mezei virágokat és víz alatti korallokat! Ám a kollekció célja nem csupán a szemet gyönyörködtető, esztétikai élmény: meglepő kreációival az ember és a természet kapcsolatára kívánt rávilágítani a tervezőnő. A művészetben gyakori témaként bukkan fel a civilizáció hódító terjeszkedését szimbolizáló, felborult mérleg, a divat világába azonban, még igencsak kevesen vitték be – ilyen formában pedig eddig még senki sem.

A 3D-s nyomott mintákból fémesen kivilágló, helyenként megfeketedett, festékes és konzervdobozok, illetve autóalkatrészek valószínűleg a környezetszennyezésre utalnak, viszont a plasztikus, absztrakt minták azt érzékeltetik, hogy az anyatermészet a legnagyobb sebek után is képes feléledni és újraépíteni önmagát. Na, de vajon meddig? – ez a kérdés ordít a fényeket, színeket, vízi és földi élővilágot összegyúró, elgondolkodtató kollekcióból.

Az Erik Madigan Heck által készített lookbook-fotók olyanok, mintha a modellek egy megelevenedett festményből léptek volna ki – szerintem bármelyik modern galériában ki lehetne állítani ezeket a képeket, hiszen azon túl, hogy promóció céljából készültek, művészi értékkel is bírnak, éppúgy, mint a ruhák.

Mary Katrantzou a Topshopnak is tervezett idén, a hasonlóan tarka minikollekcióját már bemutattuk nektek.

  • Megosztás:
hirdetés