A papucs már rég kitört a strandok, kerti bulik és fesztiválok világából, és most, hogy az utcai trendek is befogadták, törhetetlen a népszerűsége.

Volt idő, amikor még ciki volt papucsban csattogni az utcán, ne adja ég, még zoknit is húzni hozzá, és úgy elslattyogni a boltba. Ám a világ fenekestől felfordult, amikor az uszodai sportpapucsok valahogy beszöktek a divatba, és bizony, felrúgtak minden addig ismert stílusszabályt.

Bár a flip-flop fazonok eddig sem okoztak megütközést a villamoson, a gyógypapucsra hajazó megoldások, valamint a nyolcvanas évek üdülőiben elterjedt – akkoriban még szigorúan bermudanadrággal vagy susogós melegítővel viselt – darabok még mindig szokatlanul hatnak a mai divatban.

 

Na és persze, új fogalommal bővült a trendszótár, amikor megjelentek a slipperek, illetve a papucscipők. Ezek a lábbelik kimondottan stílustörésre lettek tervezve, és ugyanerre valók a sportos gumi- és a csatos nagyipapucsok.

A retró életérzést azonban nem kell szó szerint értelmezni, ezeket a lábbeliket simán be lehet ültetni modern öltözékekbe, sőt, egyesek elegáns és nőies stílusjegyekkel keverik a papucs otthonos egyszerűségét. Nézd meg street style fotókon, milyen izgalmas divatcsavarokat bír el egy papucsos öltözék!

  • Megosztás:
hirdetés