A nőiesség a korral nem vész el, csak átalakul, de ez a változás nem egyenlő a slampos megjelenéssel. Sőt, ezek a nők egészen új oldalukat fedezték fel negyven felett, és élvezettel öltözködnek.

A divat egy univerzális nyelv, mellyel szavak nélkül is kifejezheted önmagad, a stílus azonban többet elárul rólad, hiszen személyesebb: körvonalat ad arról, hogy ki vagy, és elárulja, mit gondolsz saját magadról, illetve hogyan éled meg a nőiességedet.

A slamposság nem jó képet fest az ember önbizalmáról, és az nem lehet kifogás, ha valaki azt gondolja, hogy bizonyos kor felett rá már úgysem néz senki. Ez nem igaz, ezeket a nőket abszolút észreveszik az utcán, sőt, sokan le is fotózzák őket, illetve rengeteg rajongójuk és tisztelőjük akad az interneten. Pedig ők nem divatguruk, egytől egyig hétköznapi nők, akik szeretnek csinosan öltözködni, és adnak magukra.

Itthon sokszor lehet hallani, ha nyitott füllel jár az ember: persze, hogy jól tud öltözködni, hiszen van pénze, megteheti. Pedig a stílus olyasvalami, aminek eszköze lehet ugyan a divat, de nem feltétlenül a legdrágább. Szintén gyakran hangzik el az a panasz, hogy a legtöbb ruhamárka szinte csak a fiatalokra gondol a ruhák terén, és nehéz olyan fazont találni, mely negyven-ötven fölött nem hat nevetségesen, ha magára húzza az ember lánya.

A fenti képek ebben is segíthetnek, hiszen szembetűnő, hogy jó néhány olyan divatos darabot is bevállaltak ezek a nők, melyek attól válnak kortalanná, ahogyan a sajátjuknak érzik, és viselik őket. Hiszen nem mindegy, mit mivel kombinálunk, ez is a személyes stílusunk része. Szintén megfigyelhető a képeken, hogy az ingek és blúzok a legjobban kihasználható ruhaneműk ebben a korban, és a trendi lazaságot egy-egy klasszikus kreációi – például a farmerdzseki és a kalap – jelentheti.

  • Megosztás:
hirdetés