A hazai tervezők egyre nagyobb sikereket érnek el külföldön, és ezt a Romani divatmárka bangkoki szereplése is bizonyítja. November 18-23 között került megrendezésre a Thai Selyem Divathét, amin a márka legújabb, hagyományos kékfestés inspirálta kollekciója is bemutatkozott.

A Romani Design Bangkokban is nagy sikert aratott

Az esemény a világhírű kézzel szőtt thai selyem hagyományát ünnepelte, amelyen 42 ország divattervezői mutatták be az összesen 3000 méter hosszú királyi selyemből készült kreációikat. A Romani ez alkalomra egy exkluzív összeállítással készült, amire a legújabb, 2020 tavaszi-nyári Blueprint –azaz kéknyomat- kollekció darabjaiból válogattak.

A kollekció még novemberben debütált a Budapest Közép-európai Divathéten és a Marie Claire Divatnapokon. A márka tervezői, Varga Erika és Varga Helena, tradicionális roma családból származó nővérek, akik fő inspirációja a magyar és roma viseleti – és textilkultúra évszázados egymás mellett élése és kapcsolódása.

A kollekció a 2018-ban UNESCO szellemi kulturális örökséggé nyilvánított kékfestés hagyományából merítkezik, amiben a szentendrei és tolnai kékfestő műhelyek mintái és a márka saját nyomatai hangsúlyosak. A bangkoki bemutatóra készített estélyi ruhák a magyar kékfestő és thai selyemkészítő hagyományokat egyaránt ötvözik.

Képek: Romani Design, Gordanoff G. Péter.

  • Megosztás:
hirdetés