A nyolcvanas-kilencvenes években fénykorukat élték a rojtos ruhák. Idén már nemcsak a western irányzathoz kötődnek, így végre a nőiesebb oldalukat is megismerhetjük.

hirdetés

Valamikor a nyolcvanas években indult útjára a western-őrület, mely hatással volt az akkori öltözékekre. Megjelentek a rojtos ujjú és hátú bőrdzsekik, a cowboy csizmák, de bizonyára sokan emlékeznek még az indián stílusú pólóruhákra is, melyeket sok-sok rojt díszített.

A rojtmánia tovább gyűrűzött a kilencvenes évekbe, és szorosan összeforrt a hasított bőr anyagokkal, illetve a mamafarmerekkel, és a táskáktól, csizmáktól kezdve a felsőruházatig szinte mindenre rákerült ez a díszítőelem.

Idén újra találkozhatunk menő rojtos cuccokkal, de már nemcsak a western stílushoz kapcsolódik ez a divat. Kötött pulóvereken, szövetszoknyákon, bőrdzsekiken és kardigánokon egyaránt megjelennek a rojtok, ezeket a darabokat pedig cseppet sem nehéz nőiesen kombinálni.

Mintha egy plédet tekertek volna magukra, mégis milyen csinos és elegáns az összhatás.

A puritán, letisztult stílus mellőzi a cifra, feltűnő díszítéseket, a rojtokat azonban nem.

A rusztikus, kötött elemek éppúgy népszerű tagjai ennek a trendnek, ezek a kreációk ráadásul a színekkel sem fukarkodnak. A színes, egzotikus poncsóruhák rojtokkal és rojtok nélkül egyaránt divatosak lesznek tavasszal.

Csakúgy, mint a nyolcvanas-kilencvenes években, a cowboy stílusú dzsekik idén is népszerűek, és gyakorlatilag bármilyen öltözékbe beültethetők, az elegáns megjelenést leszámítva. Szoknyával, vagány farmerral és pólóval, sőt, edzőcipővel is kombinálhatóak, nem muszáj a western vonalat követni velük.

Kiemelt kép: Timur Ernek/Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés