Roberto Cavalli meglepően hideg kollekciót alkotott a tavaszi szezonra. A fémes, néhol jeges érzet és a minimalista színvilág merész választás volt, a ruhák stílusa pedig több irányzat meglepő kombinációjából alakult ki. Míg a hangulat kevésbé, az anyagok tökéletesen passzolnak a tavaszhoz. Íme, a kollekció.

Ezüst és szürke

Nem kimondottan tavaszi szín az ezüst és a szürke, ugyanúgy, ahogyan a fémes csillogás sem – az alábbi darabok azonban tényleg a tavaszi kollekció darabjai. A tervező a hüllőmintát ötvözte a fényes anyagokkal, néhol pedig az apró, csillogó kövekkel.

Ezek után valami modern, hasonlóan hideg folytatást várnánk, ám a lenge ruhák újabb meglepetéssel szolgálnak: a mintázatuk, szabásuk, valamint a kiegészítők, melyekkel a modellek viselték őket, leginkább az indián stílushoz hasonló összképet jelenítenek meg a kifutón, némi hippis beütéssel.

A szürke különböző árnyalatai mellett néhány élénkebb, de világos, egészen visszafogott szín is megjelenik. Leginkább a zöld pasztelles tónusait használták, de fekete ruhával is találkozhatsz. A szabásvonalak az egész kollekcióban nagyon nőiesek, a ruhák pedig könnyed, lenge viseletnek látszanak.

A népies motívumoktól kezdve a hüllőmintáig sok mindent felvonultató kollekció ruhái valódi mesterművek: a futurisztikus elemek keverednek a régies és az etno jegyekkel. A modellek lábbelije jellemzően pántos, ezüstfehér saru.

  • Megosztás:
hirdetés