A retró trendek igen sokrétűek, és szinte minden szezonban más-más inspirációból táplálkoznak. A negyvenes-ötvenes éveket idéző nőies glamúr mellett most a hippikultúrát felelevenítő stílusverziók is nagyon divatosak. Naivan azt feltételeztem, hogy a hatvanas-hetvenes évek képzeletbeli bőröndjéből már nincs mit előrángatni, hiszen az elmúlt években számos trendet tartott életben ötlet- és fazonvilágával. Úgy tűnik, a bűvös bőrönd kifogyhatatlan, vagyis újabb és újabb bőrt lehet lehúzni a hippistílusról, melyet napjainkban hipster néven emlegetnek, de éppúgy nemcsak az öltözködésről szól, hanem mögöttes tartalommal, életérzéssel, életfilozófiával bír.

Idén számos tervező behódolt a fesztiválirányzatoknak, melyek ősszel sem vonulnak vissza, hogy téli álomra szenderüljenek. Sokan közülük olyan életművész zenészlányoknak a stílusát porolták le, akik a hatvanas-hetvenes években egy szál gitárral csavarogtak a világban autóstoppal, és minden este más bárban zenéltek. Az öltözködésük meglehetősen eklektikus volt, melyben eltérő stílusjegyek keveredtek.

A mai divat a nyolcvanas évek androgün és oversize trendjével is összemossa ezt a módit, mely különc, egyedi vintage ruhadarabokat vonultat fel. Abszolút nincs bevett recept arra, hogyan kövesd a zenészlány módit, a lényeg, hogy az eredmény retró, nemtörődöm és pimasz hatást keltsen. Mutatunk pár tippet őszre!

A Free People katalógusának készítőit is megihlette ez a csajos trend, nézd meg az eredményt!

  • Megosztás:
hirdetés