Tavaly októberben, 82 éves korában hunyt el Oscar de la Renta – a 2015-ös őszi-téli kollekció volt az első, amit az általa alapított divatház már a dizájner nélkül mutatott be. Az általa választott tervező, Peter Copping ezzel az összeállítással debütált a kifutón, és nagyon jó munkát végzett.

Oscar de la Renta ősz-tél

A kabátok a kollekcióban egytől egyig sötét színekben készültek, a fekete, a sötétvörös és a mélykék domináltak. A térdig érő darabok szabásvonala nagyon nőies, mindegyik fazon karcsúsító hatású, még az is, amelynek nincs öv a derekán.

Az őszi-téli összeállítás másik fő kategóriája a műszőrmével készült szoknya: némelyiken csak díszítőelemként jelent meg ez az anyag, más darabok viszont teljes egészében műszőrméből készültek. Fekete és szürke színekben, valamint ezek variációiban álmodta meg őket a tervező.

Végül, de nem utolsósorban következnek az egyberuhák, melyek a kollekció legerősebb darabjai: rendkívül finom és elegáns kreációk születtek. A kis fekete ruhától a különleges, ciklámen színű 3D virágos ruhán át az apró mintás csodáig bármelyik darabot szívesen viselnénk.

  • Megosztás:
hirdetés