A pink és vörös keverékéből született fukszia alapvetően egy nőies, érzéki árnyalat, a babarózsaszínt azonban még mindig olyan sztereotípia övezi, hogy kislányos, édeskésen romantikus, naiv, Barbie-babás külsőt kölcsönöz viselőjének. Bár van némi valóságalapja, a púderes, rózsás tónusokat nem minden esetben lehet ilyen váddal illetni, viszont valóban nem árt óvatosan adagolni őket, különösen, ha fodrok, csipkék, tollak vagy bájos, infantilis minták határozzák meg az öltözéket.

Bármily meglepő, a Nina Ricci-divatház 2013-as resort kollekciójában csupa romantikus részletelemmel találkozik a pink és a fukszia, ám az ügyesen eltalált arányoknak köszönhetően mégsem szirupos a felhozatal, sőt, kifejezetten szexi és nőies. Peter Copping tervezőt a hetvenes évek luxusfehérneműi inspirálták, illetve a finom budoár hangulat. Az áttetsző muszlinruhák olyan könnyedek és légiesek, mint egy tavaszi parfümillat, mely selymesen körbelengi viselőjét.

A betonszürke szövetek és farmerhatású anyagok, valamint a borvörös szín beemelésével azonban Copping jól ellensúlyozza a csipkés, fodros, pillangós tündérvilágot, melyet a szolidan elegáns és az érzékien nőies fazonok szintúgy visszarántanak a hordhatóság talajára. A Nina Ricci márka garancia a szép, ízléses holmikra, és most sem okoz csalódást, sőt, remek ötletekkel szolgál azok számára, akik szeretik a romantikus színvilágot, mégis tartanak tőle, mert nem akarnak rózsaszín habcsóknak kinézni. Ha így variálod a tavasz kedvenc színeit, biztos, hogy nem érhet kritika!

  • Megosztás:
hirdetés