A sivatag ihlette stílus nem új keletű, a Szex és New York második mozifilmje után különösen felkapott lett. A modern nyugati divat és a közel-keleti kultúra ötvözéséből mesés ruhák születtek.

hirdetés

Talán sokan emlékeznek még rá, amikor a Szex és New York második mozifilmjében a Sarah Jessica Parker által megformált Carrie Bradshaw keleti luxusban parádézott barátnői társaságában. Az egyébként felejthető film legemlékezetesebb momentumai azok, amikor Carrie, Samantha, Charlotte és Miranda csillogó és színes kaftánokat húznak magukra, hogy belevágjanak a sivatagi nagy kalandba.

Az ezeregy éjszaka mesés világát megelevenítő ruhák a mai napig divatosak, sőt, hazánkban is folyamatosan nő a népszerűségük, mióta egyre többen választják úti célul az Egyesült Arab Emírségek térségét. Dubajról köztudott, hogy mindenben a leg-leg, miért pont a divat lenne ez alól kivétel. Dubajról ma már a csodás ékszerek, az elérhető áron kínált high-fashion ruhák, valamint az egyre sikeresebb divatbloggerek jutnak eszünkbe a forró homokos tengerpartok, az impozáns épületek és luxusszállodák után.

Megfizethető luxusnyaralás Dubajban

Családdal vagy kettesben töltött nyaralás úti céljaként is tökéletes választás Dubaj, ahol megtapasztalhatjátok a Közel-Kelet minden gyönyörét. A konyhaművészet, az élményfürdők, a strandok és nem utolsósorban a kultúra is rengeteg kincset tartogat. További részletek a Visit Dubai Instagram-oldalán!

A Dubajban élő Zahra Khalil Instagram-oldalát több mint 94 ezren követik: a Vogue korábbi szerkesztője mesteri módon gyúrja össze öltözködésében kultúrájának stíluselemeit a mai, modern divattal. Egészen új divatot teremtett megjelenésével, mely sokakat inspirál.

Az sem ritka, hogy neves divatházak szövik bele kollekciójukba az arab világ viseleteit. A sivatagi divat hallatán sokan még mindig szigorú fejkendőkre és sötét leplekre gondolnak, pedig leginkább aranyszálas kelmékről, fényűző ékszerekről, illetve csipkékről és a legfinomabb szövésű, káprázatos színvilágú selymekről szól.

A Dolce & Gabbana tavalyi Abaya kollekciója érzékelteti ezt a legjobban, mely a mai divatkultúrát olvasztja egybe az arab, vallásos öltözékekkel. A sivatagi divat azonban rendkívül sokrétű: jelentheti a föld- és homoktónusok, valamint a sivatagi naplementék színvilágának megelevenedését kaftánszerű ruhákon, turbánszerű fejdíszeken és fejkendőkön, ám az arab mesevilág Seherezádéja is sokakat megihlet. Képes összeállításunkból megtudhatod, milyen nőies és színpompás ez a stílus.

  • Megosztás:
hirdetés