Szeretem a különös gonddal összebarkácsolt, kreatív bizsukat, illetőleg az a fajta vagyok, aki nagyon erősen kötődik az ékszereihez, pedig egyik sem gyémántból készült. Ha egyszer egy betörő felnyitná a kincses ládikám fedelét, azt gondolhatná, hogy csupa műanyag- és textilkacattal van tele, pedig számomra felbecsülhetetlenül értékesek, hiszen mindegyiknek megvan a saját története. A kézzel gyártott, egyedi kézműves ékszerek alkotói ezt az érzést adják vissza. És mitől különlegesek a kreációik?

Szerintem már annak is megvan a bája, hogy valami, ami korábban egész más formában létezett körülöttünk, egy új, játékos küllemet öltve válhat a részünkké. Ám mindenképp a kreatív újrahasznosítás, valamint az izgalmas anyagok és formák találkozása a leglenyűgözőbb a kortárs kézművesek munkáiban.

Olyan dizájnos ékszerekből válogattunk, melyek gumibelsőből, süthető gyurmából, bakelit lemezből, gombból vagy pántoló szalagból születtek. Bár akadnak közöttük ezüstmedálok, az alapanyag felhasználása itt sem megszokott, hiszen a legcukibb formákat vonultatja fel a tervezőjük. Azt is eláruljuk, hogy hol bukkanhatsz rájuk, ha bohókás és egyedi csecsebecsékre áhítozol.

  • Megosztás: