A májusi hercegi esküvőn mindenki az általa tervezett ruhát figyelte, de sokan csak keveset tudnak arról, hogy ki is valójában Clare Waight Keller, a Givenchy első női művészeti vezetője.

A 47 éves brit tervezőnő neve ütősen cseng a divatszakmában, hiszen nem először tevékenykedik kreatív igazgatóként. Pályája már a főiskolán beindult, amikor mesterdiplomát szerzett az egyik leghíresebb londoni művészeti főiskolán, kötöttáru szakirányban. Karrierjét a Calvin Klein divatházban kezdte el New Yorkban, majd a Ralph Lauren szerződtette. A kétezres évektől már vezető tervezőként, illetve művészeti igazgatóként ontotta magából a sikerkollekciókat.

A Gucci, majd a Chloé stílusát is megreformálta, amikor vezető szerepet kapott náluk, de amellett, hogy igyekezett a sajátos tervezési jegyeivel újítást belevinni a gyűjteményekbe, a divatházakra jellemző alapstílust is mindig figyelembe vette.

Számos díjjal és szakmai elismeréssel a zsebében, elhagyta Párizst, végül 2017-ben elfogadta a Givenchy felkérését, és betöltötte a haute couture vonal művészeti igazgatójának posztját. A 2018-as tavaszi-nyári kollekciójával az egyszerű elegancia és az extravagancia határvonalán táncol a tehetséges tervezőnő.

Clare Waight Keller nőies kreációi eddig is sikert sikerre halmoztak, ám most még nagyobb figyelmet kapnak, hogy ő tervezte meg Meghan Markle esküvői ruháját, amelyben az oltár elé állt.

  • Megosztás:
hirdetés