Elie Saab talán az egyetlen, aki úgy nyúlt hozzá a kilencvenes évek divatvonalához, hogy abból valami egészen kifinomult, nőiesen elegáns kollekció született.

A libanoni divattervező még sosem adott ki a kezéből olyan ruhát, mely ne testesítené meg a nők vágyálmát. A gyönyörűen megmunkált kelmék, valamint a mesébe illő, hercegnői sziluettek már a tervező védjegyévé váltak, aki couture-kollekcióival rendszerint csodás álomvilágot elevenít meg a kifutón.

A 2018-as, őszi couture-felhozatal a divatháztól megszokott színvonalat hozza, ám mindemellett sok meglepetést tartogat. Elie Saab zseniálisan ötvözte a királynői megjelenést a kilencvenes évek diszkóelemeivel, mint amilyen a puffos ujjszabás, az arany- és ezüstszálas anyag, illetve a dekoltázsra és vállra biggyesztett óriási díszítések.

A nadrágkosztümöt palásttal kombinálta, és nem állt meg a szimpla, csillogó kelméknél: a tűzzománc ékszerek mintája és az áttetsző tündérszárnyak aranyló erezete is megjelenik egy-egy ruhán. Mindezt olyan sziluettekkel tálalta a tervező, hogy semmit sem érzünk túlzásnak.

  • Megosztás:
hirdetés